Субота, 04.05.2024, 17:14 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід



Головна » Законодавство
На пленарному засіданні Верховної Ради України прийнято за основу проект закону "Про внесення змін до деяких кодексів України щодо встановлення відповідальності за штучне утворення земельної ділянки без відповідної дозвільної документації" (реєстр. №3134), розроблений Держкомземом. Супровід законопроекту у парламенті здійснював заступник Голови Держкомзему Антон Третяк.

Законопроектом пропонується встановити адміністративну та кримінальну відповідальність за самовільне, без оформлення необхідної проектної документації та отримання дозволу, штучне утворення земельної ділянки шляхом намиву, засипки чи іншим чином. 

Відповідні зміни передбачено внести до Кодексу України про адміністративні правопорушення, Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів.

З прийняттям законопроекту буде введено не лише адміністративну та кримінальну відповідальність за самовільне штучне утворення земельної ділянки без відповідної дозвільної документації, а й ст ... Читати далі »
Категорія: Законодавство | Просмотров: 1012 | Добавив: ifgeozem | Дата: 18.03.2009 | Рейтинг: 0.0/0

Верховна Рада України прийняла за основу проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо відповідальності за правопорушення стосовно земель водного фонду)», поданий народними депутатами. Супровід законопроекту здійснював заступник Голови Держкомзему Антон Третяк. Проектом (реєстр. №3417) пропонується встановити адміністративну та кримінальну відповідальність за незаконні дії стосовно земель водного фонду, зокрема, зміну рельєфу цих земель та незаконне заволодіння ними. 

Зокрема, передбачається доповнити Кодекс України про адміністративні правопорушення двома нормами – новою частиною статті 53 і статтею 534 та внести зміни до Кримінального кодексу України у вигляді доповнення його двома новими статтями: статтею 2391 “Порушення правил користування землями водного фонду” та статтею 2392 “Незаконне заволодіння землями водного фонду в особливо великих розмірах”. 

Народні депутати зазначали, що розробка проекту Закону обумовлена ... Читати далі »
Категорія: Законодавство | Просмотров: 1140 | Добавив: ifgeozem | Дата: 18.03.2009 | Рейтинг: 0.0/0

Перспективи створення системи земельного кадастру в Україні: законодавче врегулювання захисту прав власності на землю – такою була тема брифінгу для журналістів, який відбувся сьогодні у Держкомземі за участі заступника Голови Володимира Кулініча, виконуючого обов’язки Генерального директора ДП «Центр державного земельного кадастру» Ігоря Долинського та директора групи впровадження проекту «Видача державних актів на право власності на землю в сільській місцевості та розвиток системи кадастру” Сергія Кубаха. 

Володимир Кулініч у своєму слові окреслив ситуацію, яка склалася із веденням державного земельного кадастру в Україні, наголосивши на актуальності цього питання.  

- Як відомо, 20 березня 2007 року Верховна Рада прийняла Закон України „Про державний земельний кадастр”, який був ветований Президентом України з таких причин: по-перше, він не відображав тієї дійсності, яка є в Україні, по-друге, він не регламентував ведення державного земельного када ... Читати далі »
Категорія: Законодавство | Просмотров: 1509 | Добавив: ifgeozem | Дата: 11.02.2009 | Рейтинг: 0.0/0

У ході здійснення Державним комітетом України із земельних ресурсів заходів щодо виявлення, припинення та попередження порушень діючого законодавства територіальними органами земельних ресурсів та державними підприємствами, що належать до сфери управління Держкомзему, викрито факти зловживань з боку першого заступника директора Черкаської регіональної філії Центру державного земельного кадастру Рябко О.П. Обіймаючи зазначену посаду, керівник одночасно зареєструвався приватним підприємцем та отримав ліцензію на виконання землевпорядних робіт. Таким чином, використовуючи службове становище, він надавав перевагу діяльності свого підприємства, що призвело до недоотримання державною регіональною філією значних коштів.  

Під час перевірки Одеської регіональної філії Державного підприємства “Центр державного земельного кадастру” з’ясувалися численні порушення трудового законодавства, зокрема, відсутність положень, посадових інструкцій, заяв та наказів про призначен ... Читати далі »
Категорія: Законодавство | Просмотров: 1081 | Добавив: ifgeozem | Дата: 11.02.2009 | Рейтинг: 0.0/0

Повідомляє НДІ геодезії і картографії України:

У листопаді 2008 року Президент Російської Федерації Д. Медвєдєв видав Указ «О Федеральной службе государственной регистрации, кадастра и картографии». З виданням цього указу в Росії закінчується період конфронтації Роскартографії та Росземкадастру. Об’єднавши ці дві служби, Росія закладає основи співпраці земельно-кадастрових та топографо-геодезичних робіт. Ступінь деградації геодезичного забезпечення будь яких картографічних робіт в Росії досяг максимуму в 2007 році з започаткуванням Державної межевої мережі РФ, паралельно з Державною геодезичною мережею. Таким чином, об’єктивно, в Європі та СНД залишилась тільки Україна, де ці дві служби розвиваються паралельно, дублюючи роботи з картографування територій.

Довідково: УКАЗ «О Федеральной службе государственной регистрации, кадастра и картографии»
В целях оптимизации структуры федеральных органов исполнительной власти, в соответствии со статьей 112 Ко ... Читати далі »
Категорія: Законодавство | Просмотров: 1034 | Добавив: ifgeozem | Дата: 09.02.2009 | Рейтинг: 0.0/0

Інформаційне управління ВРУ повідомляє, що протягом сесійного тижня 3 - 6 лютого 2009 року Верховна Рада України ухвалила 10 законів та 34 постанови. Зокрема, ВРУ подолала вето Президента України, застосоване до Закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо запобігання негативним наслідкам впливу світової фінансової кризи на розвиток агропромислового комплексу".

Верховна Рада України погодилась із зауваженнями Президента України і виключила із раніше ухваленого Закону положення, які, зокрема, пропонували надати Аграрному фонду України бюджетну позику для закупівлі насіння соняшнику; встановлювали заборону на ввезення давальницької сировини в Україну; виключали з переліку об´єктів дотації без будь-яких законних підстав птицю свійську живу та кролів свійських живих.

Верховна Рада України відмовилась підтримати пропозицію Президента України, яка передбачала, серед іншого, виключити із Закону положення про продовження мораторію на продаж землі сільськогоспо ... Читати далі »
Категорія: Законодавство | Просмотров: 996 | Добавив: ifgeozem | Дата: 09.02.2009 | Рейтинг: 0.0/0

На спільній нараді у Держкомземі обговорено майбутнє програмного комплексу «Електронна книга реєстрації документів, що посвідчують права на земельну ділянку»

Сьогодні у Держкомземі на виконання положень Указу Президента від 12 січня 2009 року № 5 відбулася спільна нарада під головуванням заступника Голови Держкомзему Антона Третяка за участі фахівців Вінницького, Миколаївського, Львівського, Закарпатського головних управлінь Держкомзему в областях, ДП «Головний інститут землеустрою», ДП «Центр державного земельного кадастру», Групи впровадження Проекту Світового банку «Видача державних актів на право власності на землю у сільській місцевості та розвиток системи кадастру» та Головного управління земельних ресурсів виконавчого органу Київради.

На спільній нараді обговорено питання щодо підготовки технічних завдань та пропозицій щодо створення програмного комплексу «Електронна книга реєстрації документів, що посвідчують права на земельну ... Читати далі »
Категорія: Законодавство | Просмотров: 1191 | Добавив: ifgeozem | Дата: 09.02.2009 | Рейтинг: 0.0/0

nullДержавному комітеті України із земельних ресурсів відбулася перша нинішнього року пряма телефонна лінія за участі представників засобів масової інформації. Захід організований у рамках інформаційної кампанії проекту «Видача державних актів на право власності на землю в сільській місцевості та розвиток системи кадастру», який реалізується Держкомземом спільно зі Світовим банком. На телефонні дзвінки громадян відповідали заступники голови Держкомзему Антон Третяк та Віктор Петрук. Під час «гарячої» лінії Антон Третяк розказав журналістам про пріоритетні напрями діяльності Держкомзему у 2009 році, а саме: гарантування прав власності на землю, планування використання земель та землеустрій, економіку землекористування та соціальне забезпечення розвитку земельних відносин. Нижче подаємо відповіді керівників Держкомзему на деякі актуальні за ... Читати далі »
Категорія: Законодавство | Просмотров: 1176 | Добавив: ifgeozem | Дата: 01.02.2009 | Рейтинг: 0.0/0

Можливість використання картографічних матеріалів, виготовлених у рамках Проекту «Видача державних актів на право власності на землю у сільській місцевості та розвиток системи кадастру», для розробки проектів лісогосподарського устрою, планування використання водних ресурсів та проектування видобутку корисних копалин обговорено на нараді представників Держкомзему, Держлісгоспу, Держводгоспу, Державної геологічної служби та Проекту. У нараді взяли участь заступник Голови Держкомзему Володимир Кулініч, заступник Голови Держлісгоспу Микола Ведмідь, генеральний директор Українського державного проектно-лісовпорядного виробничого об’єднання Володимир Гульчак, в.о. генерального директора ДП «Центр державного земельного кадастру» Ігор Долинський, перший заступник голови Держводгоспу Андрій Кобринський, начальники Управлінь Держкомзему Ігор Славін та Володимир Фененко, директор Проекту Сергій Кубах.

За словами Сергія Кубаха, нині роботи проводяться на території 20 о ... Читати далі »
Категорія: Законодавство | Просмотров: 1277 | Добавив: ifgeozem | Дата: 27.01.2009 | Рейтинг: 0.0/0

Листом ДПА України від 13.01.2009р. №374/7/15-0717 надано роз’яснення щодо порядку вирахування плати за землю у 2009 році у зв’язку із прийняттям Закону України від 26.12.2008р. №835-VI «Про Державний бюджет України на 2009 рік» (далі Закон №835-VI). 

Законом № 835-VI (стаття 63) встановлено, що у 2009 році по населених пунктах, грошову оцінку земель яких не проведено, застосовуються ставки земельного податку, встановлені частиною другою статті 7 Закону України від 3 липня 1992 року № 2535-ХІІ "Про плату за землю" (із змінами і доповненнями, далі – Закон № 2535-ХІІ), збільшені в 3,1 раза. Тобто, по вказаних землях коефіцієнт індексації ставок земельного податку у 2009 році залишився на рівні 2008 року. 


При цьому, відповідно до статті 7 Закону № 2535-ХІІ (з врахуванням змін, внесених Законом України від 3 червня 2008 року №309-VI «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України») по земельних ділянках населених пунктів (за винятком сільсько ... Читати далі »
Категорія: Законодавство | Просмотров: 2242 | Добавив: ifgeozem | Дата: 19.01.2009 | Рейтинг: 5.0/1

« 1 2 ... 16 17 18 19 20 »