П'ятниця, 19.04.2024, 21:58 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2009 » Березень » 18 » За самовільне штучне утворення земельної ділянки пропонується встановити кримінальну відповідальність
10:25
За самовільне штучне утворення земельної ділянки пропонується встановити кримінальну відповідальність
На пленарному засіданні Верховної Ради України прийнято за основу проект закону "Про внесення змін до деяких кодексів України щодо встановлення відповідальності за штучне утворення земельної ділянки без відповідної дозвільної документації" (реєстр. №3134), розроблений Держкомземом. Супровід законопроекту у парламенті здійснював заступник Голови Держкомзему Антон Третяк.

Законопроектом пропонується встановити адміністративну та кримінальну відповідальність за самовільне, без оформлення необхідної проектної документації та отримання дозволу, штучне утворення земельної ділянки шляхом намиву, засипки чи іншим чином. 

Відповідні зміни передбачено внести до Кодексу України про адміністративні правопорушення, Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів.

З прийняттям законопроекту буде введено не лише адміністративну та кримінальну відповідальність за самовільне штучне утворення земельної ділянки без відповідної дозвільної документації, а й створено ефективний механізм щодо припинення порушень земельного законодавства та усунення їх негативних наслідків.

Державний комітет України із земельних ресурсів
Категорія: Законодавство | Переглядів: 1010 | Додав: ifgeozem | Рейтинг: 0.0/0