Субота, 27.04.2024, 02:05 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2009 » Січень » 27 » Картографічний матеріал, виготовлений у рамках Проекту, використають Держлісгосп, Держводгосп та Держгеослужба
18:10
Картографічний матеріал, виготовлений у рамках Проекту, використають Держлісгосп, Держводгосп та Держгеослужба
Можливість використання картографічних матеріалів, виготовлених у рамках Проекту «Видача державних актів на право власності на землю у сільській місцевості та розвиток системи кадастру», для розробки проектів лісогосподарського устрою, планування використання водних ресурсів та проектування видобутку корисних копалин обговорено на нараді представників Держкомзему, Держлісгоспу, Держводгоспу, Державної геологічної служби та Проекту. У нараді взяли участь заступник Голови Держкомзему Володимир Кулініч, заступник Голови Держлісгоспу Микола Ведмідь, генеральний директор Українського державного проектно-лісовпорядного виробничого об’єднання Володимир Гульчак, в.о. генерального директора ДП «Центр державного земельного кадастру» Ігор Долинський, перший заступник голови Держводгоспу Андрій Кобринський, начальники Управлінь Держкомзему Ігор Славін та Володимир Фененко, директор Проекту Сергій Кубах.

За словами Сергія Кубаха, нині роботи проводяться на території 20 областей. У рамках Проекту здійснено аерофотозйомку на території 331 тис. кв. км, що становить 55% території України. Результати роботи проходять перевірку в Міноборони, реєструються в Картгеофонді, відтак надходять у Центр ДЗК для перевірки. За матеріалами, що надійшли, підрядник створює ортофотокарти, які також надходять у Центр ДЗК, де проходять перевірку. Крім того, у рамках Проекту у 2009 році розпочнуться роботи з польового контролю якості. 

На сьогодні ортофотокарти створено на територію площею 167 тис. кв. км. З них пройшло перевірку та прийнято Центром ДЗК 16,2 тис. кв. км.

Складність ситуації для Держлісгоспу полягає в тому, що коштів на роботи з лісооблаштування (які, згідно з Лісовим кодексом, проводять винятково державні підприємства) у бюджеті передбачено недостатньо. Тому співпраця з Держкомземом, який завдяки реалізації спільного зі Світовим банком Проекту отримує необхідний картографічний матеріал для ведення державного земельного кадастру, дасть змогу Держлісгоспу виконати необхідні роботи. 

Керівник Центру ДЗК Ігор Долинський наголосив, що зараз надано допомогу підрозділу, який перевіряє картографічний матеріал. Він запропонував скоригувати графік перевірки матеріалів для оперативного надання їх Держлісгоспу, Держводгоспу та Державній геологічній службі.

Сергій Кубах запропонував укласти договір між Держкомземом та Держводгоспом, а також між відповідними державними підприємствами, якими будуть передбачені умови використання наданого матеріалу.

Володимир Кулініч ініціював підготовку таких угод юристами Державних комітетів.

Проект «Видача державних актів на право власності на землю у сільській місцевості та розвиток системи кадастру» реалізується згідно з Угодою про позику від 17 жовтня 2003 року №4709-UA між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку. Термін реалізації – до 2012 року.
Державний комітет України із земельних ресурсів
Категорія: Законодавство | Переглядів: 1276 | Додав: ifgeozem | Рейтинг: 0.0/0