Четвер, 25.04.2024, 02:20 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід



Головна » Законодавство
15 січня 2009 р. Верховна Рада України 327 голосами ухвалила Закон України "Про внесення змін до деяких законів України (щодо права релігійних організацій на постійне користування земельною ділянкою)" (реєстр. №0973 від 23.11.07).

Основним завданням Закону є врегулювання питання щодо надання релігійним організаціям права постійного користування земельними ділянками із земель державної та комунальної власності. Нагадаємо, що йдеться про поновлення порядку стосовно надання релігійним організаціям земельних ділянок, що існував до 1 січня 2002 р. – до набуття чинності Земельним кодексом України.

Ухвалення Закону сприятиме подоланню дискримінації релігійних організацій, пов’язану з тим, що вони, на відміну від інших юридичних осіб, згідно із Земельним Кодексом України, до сьогодні не мали права володіти земельними ділянками на праві власності та права постійного користування земельними ділянками із земель державної та комунальної власності. Надання ж зем ... Читати далі »
Категорія: Законодавство | Просмотров: 1186 | Добавив: ifgeozem | Дата: 17.01.2009 | Рейтинг: 0.0/0

15 січня на пленарному засіданні Верховної Ради України прийнято у другому читанні та в цілому як закони три законопроекти, супровід яких здійснювався Держкомземом. Депутати ухвалили проект Закону України "Про внесення зміни до статті 6 Закону України "Про розмежування земель державної та комунальної власності" (реєстр. №0947, внесений КМУ). Законопроект містить зміни до Закону України "Про розмежування земель державної та комунальної власності" в частині доповнення переліку земель державної власності, які не можуть передаватись до комунальної власності.

Проект Закону України "Про внесення змін до деяких законів України (щодо права релігійних організацій на постійне користування земельною ділянкою)" (реєстр. №0973) вносить зміни до статей 92 та 141 Земельного кодексу України, а також до статті 17 Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації», відповідно до яких визначається право постійного користування земельними ділянками із земель державно ... Читати далі »
Категорія: Законодавство | Просмотров: 1072 | Добавив: ifgeozem | Дата: 16.01.2009 | Рейтинг: 0.0/0

Указ Президента України №5/2009 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 21 листопада 2008 року «Про виконання рішень Ради національної безпеки і оборони України з питань регулювання земельних відносин, використання та охорони земель» обговорено на нараді керівництва Держкомзему. Розглянувши Указ глави держави, керівництво Держкомзему зосередило увагу на негайному виконанні рішень РНБО щодо найголовніших його пунктів.

Насамперед керівництво Держкомзему вживає невідкладних заходів із забезпечення неухильного виконання рішення Ради національної безпеки і оборони України від 18 січня 2008 року «Про стан виконання Указу Президента України від 21 листопада 2005 року № 1643 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 29 червня 2005 року «Про стан додержання вимог законодавства та заходи щодо підвищення ефективності державної політики у сфері регулювання земельних відносин, використання та охорони земель», уведеного в дію Указом ... Читати далі »
Категорія: Законодавство | Просмотров: 1393 | Добавив: ifgeozem | Дата: 16.01.2009 | Рейтинг: 0.0/0

Голова Держкомзему Олег Кулініч провів нараду з питань організації роботи Центру державного земельного кадастру та персональної відповідальності генерального директора і керівників філій за неналежно організовану роботу у філіях. У нараді взяли участь радник Голови Алла Кальніченко, гендиректор ДП «Центр ДЗК» Валентин Савицький, керівники центрального апарату та регіональних і міських філій Центру державного земельного кадастру.

Створення Автоматизованої системи ведення державного земельного кадастру та у її складі єдиної державної системи реєстрації речових прав на нерухоме майно і їх обмежень – питання, яке значиться першим серед пріоритетних напрямів діяльності Держкомзему на 2008 рік. Тому критика, що пролунала з вуст Голови Держкомзему, була справедливою і гострою: що зроблено в цьому плані, як рухатись далі, чи не згаяно ще один рік на шляху формування структури нерухомості?

Валентин Савицький, акцентуючи увагу на створенні єдиного для всієї тер ... Читати далі »
Категорія: Законодавство | Просмотров: 1458 | Добавив: ifgeozem | Дата: 28.12.2008 | Рейтинг: 0.0/0

На нараді в Держкомземі обговорено стан впровадження Проекту “Видача державних актів на право власності на землю в сільській місцевості та розвиток системи кадастру” 

24 грудня 2008 року проведено нараду у Голови Державного комітету України із земельних ресурсів з питання стану впровадження проекту “Видача державних актів на право власності на землю в сільській місцевості 
та розвиток системи кадастру” (далі – Проект) в рамках створення земельного кадастру та державного реєстру прав на землю та нерухоме майно.

Обговорено проблемні питання впровадження Проекту, зокрема, питання незавершеності реструктуризації Проекту та внесення відповідних змін до Угоди про позику.

Директор Проекту Сергій Кубах доповів про те, що зміни до Угоди про позику, які підготовлено в рамках реструктуризації Проекту та підписано в.о. директора Світового банку в справах України, Білорусі та Молдови Сюзі Юн (лист Світового банку від 12 грудня 2008 року) ... Читати далі »
Категорія: Законодавство | Просмотров: 1467 | Добавив: ifgeozem | Дата: 28.12.2008 | Рейтинг: 0.0/0

Порогова програма Корпорації “Виклики тисячоліття” передбачає створення підрозділу внутрішніх розслідувань у Державному комітеті України із земельних ресурсів  



В Будинку Уряду України відбулося засідання Ради з питань забезпечення реалізації в Україні Порогової програми Корпорації “Виклики тисячоліття” щодо зниження рівня корупції в якій взяв участь і виступив перший заступник Голови Антон Третяк.

Міністерство охорони здоров’я України, Міністерство юстиції України та Державний комітет України із земельних ресурсів визначені для впровадження проектів зі створення підрозділів внутрішніх розслідувань у центральних органах виконавчої влади, що не мають правоохоронних функцій. При обговоренні цього питання Антон Третяк, зокрема, зазначив, що Держкомзем підтримує саму ідею але щодо моделі цього підрозділу, то, на нашу думку, це повинна бути відповідна комісія зі спеціальним статусом.

Рада уповноважила Григорія Немирю, віце-п ... Читати далі »
Категорія: Законодавство | Просмотров: 1247 | Добавив: ifgeozem | Дата: 28.12.2008 | Рейтинг: 0.0/0

Це одне з основних питань порядку денного Науково-технічної ради Держкомзему, з яким перед учасниками засідання виступив завідувач відділу земельних відносин ННЦ „Інститут аграрної економіки” УААН Микола Федоров. У засіданні взяли участь заступники Голови Держкомзему Михайло Гарбуз, Володимир Кулініч, Віктор Петрук, Галина Яцишина, керівники структурних підрозділів Держкомзему, начальник Держземінспекції Олександр Нечипоренко, заступник Генерального директора ДП «Центр державного земельного кадастру» Ігор Долинський, науковці. Вів засідання перший заступник Голови Держкомзему Антон Третяк.

Доповідач змістовно окреслив коло проблемних питань щодо уточнення Методики нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення з урахуванням сучасних ринкових умов. Співдоповідачі – завідувач лабораторії моделювання та управління хімізації ННЦ «Інститут агрохімії та грунтознавства ім. О.Н. Соколовського» УААН Микола Лісовий і завідувач відділу екології з ... Читати далі »
Категорія: Законодавство | Просмотров: 1688 | Добавив: ifgeozem | Дата: 10.12.2008 | Рейтинг: 4.0/1

У Верховній Раді зареєстровано проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо повноважень органів виконавчої влади у галузі земельних відносин)», розроблений Держкомземом. У Пояснювальній записці до законопроекту (внесений КМУ, реєстр. №3378 від 18.11.2008) зазначається, що документ розроблено з метою усунення існуючих неузгодженостей в законодавстві України щодо повноважень з реєстрації права власності на землю, реєстрації права користування землею та договорів оренди землі, видачі документів, що посвідчують право власності та право користування землею.

Автори документа наголошують, що розроблення законопроекту обумовлено необхідністю завершення земельної реформи без невиправданих зволікань та забезпечення становлення, функціонування і динамічного розвитку ринку земель.

«Розроблення законопроекту обумовлено також необхідністю приведення Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” у відповідність до положень Земе ... Читати далі »
Категорія: Законодавство | Просмотров: 1244 | Добавив: ifgeozem | Дата: 24.11.2008 | Рейтинг: 0.0/0

Таке рішення ухвалили члени Комітету Верховної Ради з питань агрополітики та земельних відносин на своєму засіданні, яке відбулося у вівторок. 

Проект Закону “Про державний земельний кадастр” (реєстр. №0855) встановлює правові, економічні та організаційні основи діяльності у сфері державного земельного кадастру з метою інформаційного забезпечення управління земельними ресурсами та використання його відомостей.

За повідомленням Інформаційного управління Верховної Ради, члени Комітету погодились із зауваженням Президента України щодо визначення порядку та підстав надання відомостей державного земельного кадастру про персональні дані особи, що мають конфіденційний характер. Це, на думку народних депутатів, сприятиме реалізації конституційних гарантій прав людини на захист конфіденційної інформації.

Крім того, наголошували народні депутати, закон уточнює, конкретизує положення Земельного кодексу України, які встановлюють призначення, завдання, скла ... Читати далі »
Категорія: Законодавство | Просмотров: 1191 | Добавив: ifgeozem | Дата: 19.09.2008 | Рейтинг: 0.0/0

Кабмін пропонує ввести кримінальну відповідальність за штучне утворення земельної ділянки

У Верховній Раді України 11 вересня ц.р. зареєстровано проект Закону України „Про внесення змін до деяких законодавчих актів України” (реєстр. №3134), розроблений Держкомземом. Законопроект, що пропонується до розгляду, стосується встановлення відповідальності за штучне утворення земельної ділянки без оформлення відповідної дозвільної документації.

Як зазначається у пояснювальній записці до законопроекту, метою цього законодавчого акта є встановлення адміністративної та кримінальної відповідальності за самовільне штучне утворення земельної ділянки шляхом намиву, засипки чи іншим чином штучного утворення земельної ділянки без оформлення необхідної проектної документації та отримання дозволу на проведення таких робіт.

Із прийняттям законопроекту буде введено адміністративну та кримінальну відповідальність за самовільне штучне утворення земельної ... Читати далі »

Категорія: Законодавство | Просмотров: 1159 | Добавив: ifgeozem | Дата: 14.09.2008 | Рейтинг: 0.0/0

« 1 2 ... 17 18 19 20 »