П'ятниця, 19.04.2024, 18:52 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2008 » Листопад » 24 » Розроблено законопроект про внесення змін щодо повноважень органів виконавчої влади у галузі земельних відносин
18:07
Розроблено законопроект про внесення змін щодо повноважень органів виконавчої влади у галузі земельних відносин
У Верховній Раді зареєстровано проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо повноважень органів виконавчої влади у галузі земельних відносин)», розроблений Держкомземом. У Пояснювальній записці до законопроекту (внесений КМУ, реєстр. №3378 від 18.11.2008) зазначається, що документ розроблено з метою усунення існуючих неузгодженостей в законодавстві України щодо повноважень з реєстрації права власності на землю, реєстрації права користування землею та договорів оренди землі, видачі документів, що посвідчують право власності та право користування землею.

Автори документа наголошують, що розроблення законопроекту обумовлено необхідністю завершення земельної реформи без невиправданих зволікань та забезпечення становлення, функціонування і динамічного розвитку ринку земель.

«Розроблення законопроекту обумовлено також необхідністю приведення Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” у відповідність до положень Земельного кодексу України (із змінами), Закону України “Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обмежень”, Закону України “Про оренду землі”,- зазначається в документі.

Крім того, підкреслюється, що згідно з пунктом “г” статті 15 Земельного кодексу України до повноважень центрального органу виконавчої влади з питань земельних ресурсів у галузі земельних відносин належить ведення державного земельного кадастру, в тому числі державної реєстрації земельних ділянок.

Згідно зі статтею 202 Земельного кодексу України державна реєстрація земельних ділянок здійснюється в складі державного реєстру земель.

Згідно зі статтею 20 Закону України “Про оренду землі” державна реєстрація договорів оренди землі проводиться у порядку, встановленому законом.
Державний комітет України із земельних ресурсів
Категорія: Законодавство | Переглядів: 1242 | Додав: ifgeozem | Рейтинг: 0.0/0