Середа, 24.04.2024, 19:23 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2009 » Січень » 16 » Верховна Рада ухвалила три законопроекти, супровід яких здійснювався Держкомземом
19:24
Верховна Рада ухвалила три законопроекти, супровід яких здійснювався Держкомземом
15 січня на пленарному засіданні Верховної Ради України прийнято у другому читанні та в цілому як закони три законопроекти, супровід яких здійснювався Держкомземом. Депутати ухвалили проект Закону України "Про внесення зміни до статті 6 Закону України "Про розмежування земель державної та комунальної власності" (реєстр. №0947, внесений КМУ). Законопроект містить зміни до Закону України "Про розмежування земель державної та комунальної власності" в частині доповнення переліку земель державної власності, які не можуть передаватись до комунальної власності.

Проект Закону України "Про внесення змін до деяких законів України (щодо права релігійних організацій на постійне користування земельною ділянкою)" (реєстр. №0973) вносить зміни до статей 92 та 141 Земельного кодексу України, а також до статті 17 Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації», відповідно до яких визначається право постійного користування земельними ділянками із земель державної та комунальної власності для релігійних організацій, а також підстави припинення цього права.

Проектом Закону України "Про внесення змін до статті 12 Закону України "Про плату за землю" (щодо спортивних споруд закладів фізичної культури та спорту, баз олімпійської та паралімпійської підготовки) (реєстр. №0908) передбачено поширити пільги щодо плати за землю на вітчизняні заклади культури, науки, освіти, охорони здоров'я, соціального забезпечення, фізичної культури та спорту, які повністю утримуються за рахунок коштів державного або місцевих бюджетів.

Державний комітет України із земельних ресурсів
Категорія: Законодавство | Переглядів: 1072 | Додав: ifgeozem | Рейтинг: 0.0/0