Субота, 04.05.2024, 19:24 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід



Головна » Законодавство
Про внесені зміни до Земельного кодексу України щодо документів, що посвідчують право на земельну ділянку, а також порядку поділу та об'єднання земельних ділянок

Управління правового забезпечення роз’яснює: 

Законом України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо документів, що посвідчують право на земельну ділянку, а також порядку поділу та об'єднання земельних ділянок” внесено зміни до Земельного кодексу України. 

Відповідно до нової редакції частини другої статті 126 Земельного кодексу України право власності на земельну ділянку, набуту у власність із земель приватної власності без зміни її меж, цільового призначення, посвідчується:

а) цивільно-правовою угодою щодо відчуження земельної ділянки, укладеною в порядку, встановленому законом, у разі набуття права власності на земельну ділянку за такою угодою; 

б) свідоцтвом про право на спадщину. 

Відповідно до нової редакції статті 125 З ... Читати далі »
Категорія: Законодавство | Просмотров: 1946 | Добавив: ifgeozem | Дата: 07.05.2009 | Рейтинг: 0.0/0

Управління правового забезпечення роз’яснює: 
Постановою Кабінету Міністрів України від 12 листопада 2008 року № 1019 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 2 квітня 2002 року № 449» внесено зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 2 квітня.2002 року № 449 «Про затвердження форм державного акта на право власності на земельну ділянку та державного акта на право постійного користування земельною ділянкою» та затверджено нову форму бланка державного акта на право власності на земельну ділянку.
Пунктом 2 постанови Кабінету Міністрів Україн від 2 квітня 2002 року «Про затвердження форм державного акта на право власності на земельну ділянку та державного акта на право постійного користування земельною ділянкою» передбачено, що раніше видані державні акти на право приватної власності на землю, державні акти на право власності на землю, державні акти на право власності на земельну ділянку та державні акти на право постійного користува ... Читати далі »
Категорія: Законодавство | Просмотров: 1735 | Добавив: ifgeozem | Дата: 07.05.2009 | Рейтинг: 0.0/0

  Управління правового забезпечення роз’яснює: 

Статтею 119 Земельного кодексу України передбачено, що громадяни, які добросовісно, відкрито і безперервно користуються земельною ділянкою протягом 15 років, але не мають документів, які посвідчують право на цю земельну ділянку, можуть звернутися до органу державної влади або органу місцевого самоврядування з клопотанням про передачу її у власність або надання у користування. Розмір земельної ділянки встановлюється у межах норм, визначених цим Кодексом. 

Передача земельної ділянки у власність або у користування громадян на підставі набувальної давності здійснюється у порядку, встановленому цим Кодексом.

Для реалізації права власності відповідно до частин першої та другої статті 118 Земельного кодексу України громадянин, зацікавлений у приватизації земельної ділянки, яка перебуває в його користуванні, подає заяву до відповідної районної, Київської чи Севастопольської міської державної адміністрації ... Читати далі »
Категорія: Законодавство | Просмотров: 1063 | Добавив: ifgeozem | Дата: 07.05.2009 | Рейтинг: 0.0/0

На базі Держкомзему відбувся семінар-нарада за участі керівництва зазначеної державної установи та начальників усіх регіональних підрозділів Служби безпеки України по лінії контррозвідувального захисту економіки держави у сфері земельних відносин. У ході роботи обговорено проблеми реструктуризації Держкомзему, спрямованої на організацію чіткої управлінської вертикалі, підвищення ефективності та дієвості функціонування системи в цілому.

На семінар-нараді наголошувалося на різкому збільшенні кількості випадків втручання в діяльність державної установи та її структурних підрозділів сторонніх осіб з метою знищення матеріальних носіїв інформації. Це викликано передусім запровадженням новим керівництвом Держкомзему системної роботи щодо повної інвентаризації використання бланків державних актів на право власності на земельні ділянки за попередні періоди, під час якої виявлено численні порушення діючого законодавства.

За результатами семінар-наради прийнято ... Читати далі »
Категорія: Законодавство | Просмотров: 1593 | Добавив: ifgeozem | Дата: 22.04.2009 | Рейтинг: 0.0/0

Голова Держкомзему Олег Кулініч провів нараду, в ході якої керівники територіальних органів земельних ресурсів прозвітували про стан обліку, збереження та використання бланків державних актів на право власності на земельну ділянку та на право постійного користування нею, а також обґрунтували потребу в бланках актів у своєму регіоні.

  Звітування керівників територіальних органів земельних ресурсів засвідчило незадовільну якість підготовки представлених інформаційних матеріалів. Зокрема, Головні управління Держкомзему в Закарпатській, Івано-Франківській, Кіровоградській, Луганській, Миколаївській, Полтавській, Тернопільській областях та Республіканський комітет із земельних ресурсів Автономної Республіки Крим взагалі не надали необхідних матеріалів по їх територіальних органах.

Головні управління Держкомзему в Донецькій, Житомирській, Сумській і Чернівецькій областях не представили відповідних табличних матеріалів щодо передачі підпорядкованим ... Читати далі »
Категорія: Законодавство | Просмотров: 1545 | Добавив: ifgeozem | Дата: 16.04.2009 | Рейтинг: 0.0/0

ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНИ ІЗ ЗЕМЕЛЬНИХ РЕСУРСІВ 
Держкомзем 
 
НАКАЗ 
“28” серпня 2008 року м. Київ № 334 
 
 
Про затвердження Тимчасового порядку формування територіальних зон 

На виконання наказу Держкомзему від 04.07.2008 № 156 “Про затвердження 
базових технічних завдань та базових договорів щодо проведення у 2008 році робіт із землеустрою на загальнодержавному, регіональному та місцевому рівнях, веденню 
державного земельного кадастру за бюджетною програмою “Проведення земельної 
реформи”

НАКАЗУЮ: 
1. Затвердити Тимчасовий порядок формування територіальних зон (додається). 
2. Голові Рескомзему Автономної Республіки Крим, начальникам головних 
управлінь земельних ресурсів в областях, містах Києві та Севастополі забезпечити 
виконання Тимчасового порядку формування територіальних зон. 
3. Контроль за виконанням цього на ... Читати далі »
Категорія: Законодавство | Просмотров: 1163 | Добавив: ifgeozem | Дата: 13.04.2009 | Рейтинг: 0.0/0

На засіданні колегії Держкомзему, яке провів Голова Олег Кулініч, обговорено проект Концепції Державної цільової програми розвитку земельних відносин в Україні на період до 2015 року. У своїй доповіді, заступник Голови Держкомзему Антон Третяк наголосив, що ситуація у земельних відносинах та землекористуванні залишається складною і такою, що вимагає невідкладного поліпшення.

Найгострішими проблемами, за словами Антона Третяка, є: незавершеність економічних і правових відносин власності; недосконалість державного управління земельними ресурсами та землекористуванням, земельного законодавства та інфраструктури ринку земель сільськогосподарського призначення; нерозвинутість автоматизованої системи ведення державного земельного кадастру, спрямованого на вирішення питань гарантій прав на землю; відсутність системи науково обґрунтованого перерозподілу земель, землеустрою, диференційованого та повного оподаткування. Роботи щодо правового формування раціонального зе ... Читати далі »
Категорія: Законодавство | Просмотров: 1079 | Добавив: ifgeozem | Дата: 07.04.2009 | Рейтинг: 0.0/0

Про результати проведення щорічної оцінки державних службовців центрального апарату, керівників та їх заступників територіальних органів земельних ресурсів на засіданні колегії Держкомзему доповіла в.о. начальника Відділу кадрової політики, професійної підготовки та підвищення кваліфікації Світлана В’яла.

Промовець зазначила, що із 162 осіб центрального апарату Держкомзему щорічному оцінюванню підлягали – 58, не підлягали – 102, у тому числі: 24 – перебували у відпустці у зв’язку з вагітністю та пологами, для догляду за дитиною, 80 – перебували на займаній посаді менше одного року. Із 58 державних службовців центрального апарату Держкомзему, які підлягали щорічній оцінці, підсумкову оцінку «добре» отримали 39 осіб, «високу» – 19. 

Такий результат викликав сумнів і зауваження членів колегії: діяльність Держкомзему у 2008 році визнано незадовільною, а роботу державних службовців оцінено досить позитивно.

За результатами аналізу проведення щорічно ... Читати далі »
Категорія: Законодавство | Просмотров: 1459 | Добавив: ifgeozem | Дата: 07.04.2009 | Рейтинг: 4.0/2

Згідно із планом роботи з реалізації пілотного проекту щодо запровадження підрозділів внутрішніх розслідувань в центральних органах виконавчої влади України в рамках Третього компоненту Порогової програми «Виклики тисячоліття» у Києві відбувся черговий круглий стіл щодо створення та функціонування підрозділів внутрішніх розслідувань, проведений Державним департаментом юстиції США. Від Державного комітету України із земельних ресурсів у засіданні взяв участь заступник Голови Держкомзему Дмитро Завтур.

У заході також взяли участь представники Міністерства юстиції, Міністерства охорони здоров’я, Міністерства внутрішніх справ, Державної митної служби, Міністерства транспорту та зв’язку України, Державної прикордонної служби, Ради національної безпеки та оборони, апарату Верховної Ради України, Головного контрольно-ревізійного управління України та експерти проекту.

Під час круглого столу обговорювалися напрацювання кожної з робочих груп, а також розпочато ... Читати далі »
Категорія: Законодавство | Просмотров: 967 | Добавив: ifgeozem | Дата: 07.04.2009 | Рейтинг: 0.0/0

Президент України Віктор Ющенко звернувся до Конституційного Суду України із поданням щодо конституційності положень Закону України "Про першочергові заходи щодо запобігання негативним наслідкам фінансової кризи та про внесення змін до деяких законодавчих актів України" (в редакції Закону від 4 лютого 2009 року №922-VI). Повний текст подання тут .

В поданні, зокрема, зазначено:

"2. Пунктом 12 розділу III «Прикінцеві положення» Закону України від 31 жовтня 2008 року №639-VI «Про першочергові заходи щодо запобігання негативним наслідкам фінансової кризи та про внесення змін до деяких законодавчих актів України» (в редакції Закону України від 4 лютого 2009 року №922-VI) встановлено заборону на продаж земель сіль ... Читати далі »
Категорія: Законодавство | Просмотров: 1082 | Добавив: ifgeozem | Дата: 23.03.2009 | Рейтинг: 0.0/0

« 1 2 ... 15 16 17 18 19 20 »