П'ятниця, 26.04.2024, 02:50 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2009 » Квітень » 7 » Держкомзем пропонує створити окремий підрозділ, основним завданням якого буде запобігання корупційним діям
16:37
Держкомзем пропонує створити окремий підрозділ, основним завданням якого буде запобігання корупційним діям
Згідно із планом роботи з реалізації пілотного проекту щодо запровадження підрозділів внутрішніх розслідувань в центральних органах виконавчої влади України в рамках Третього компоненту Порогової програми «Виклики тисячоліття» у Києві відбувся черговий круглий стіл щодо створення та функціонування підрозділів внутрішніх розслідувань, проведений Державним департаментом юстиції США. Від Державного комітету України із земельних ресурсів у засіданні взяв участь заступник Голови Держкомзему Дмитро Завтур.

У заході також взяли участь представники Міністерства юстиції, Міністерства охорони здоров’я, Міністерства внутрішніх справ, Державної митної служби, Міністерства транспорту та зв’язку України, Державної прикордонної служби, Ради національної безпеки та оборони, апарату Верховної Ради України, Головного контрольно-ревізійного управління України та експерти проекту.

Під час круглого столу обговорювалися напрацювання кожної з робочих груп, а також розпочато розробку пакету проектів нормативно-правових актів Кабінету Міністрів, необхідних для створення та функціонування підрозділів внутрішніх розслідувань.

Учасники засідання обговорили питання про створення антикорупційних підрозділів на базі існуючих контрольно-ревізійних управлінь або окремих підрозділів у центральних органах виконавчої влади. Держкомзему було запропоновано проект положення про відділ ревізійної роботи та контролю за використанням державних коштів та державного майна. 

На круглому столі також обговорили проект постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження типового положення про підрозділ внутрішнього контролю міністерства, іншого центрального органу виконавчої влади».

Держкомземом внесено пропозиції щодо створення окремого підрозділу, підпорядкованого одному із заступників, основним завданням якого буде запобігання корупційним діям у структурі Держкомзему.

Державний комітет України із земельних ресурсів<
Категорія: Законодавство | Переглядів: 965 | Додав: ifgeozem | Рейтинг: 0.0/0