Субота, 27.04.2024, 03:52 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2009 » Квітень » 22 » Регіональні підрозділи СБУ взаємодіятимуть з територіальними органами Держкомзему за розробленим планом
19:42
Регіональні підрозділи СБУ взаємодіятимуть з територіальними органами Держкомзему за розробленим планом
На базі Держкомзему відбувся семінар-нарада за участі керівництва зазначеної державної установи та начальників усіх регіональних підрозділів Служби безпеки України по лінії контррозвідувального захисту економіки держави у сфері земельних відносин. У ході роботи обговорено проблеми реструктуризації Держкомзему, спрямованої на організацію чіткої управлінської вертикалі, підвищення ефективності та дієвості функціонування системи в цілому.

На семінар-нараді наголошувалося на різкому збільшенні кількості випадків втручання в діяльність державної установи та її структурних підрозділів сторонніх осіб з метою знищення матеріальних носіїв інформації. Це викликано передусім запровадженням новим керівництвом Держкомзему системної роботи щодо повної інвентаризації використання бланків державних актів на право власності на земельні ділянки за попередні періоди, під час якої виявлено численні порушення діючого законодавства.

За результатами семінар-наради прийнято рішення про взаємодію (в рамках спільно розробленого плану) регіональних підрозділів СБУ з територіальними органами Держкомзему у напрямі належного збереження державного документального фонду. Така співпраця має забезпечити дотримання конституційних прав землевласників та землекористувачів у майбутньому, прав та інтересів держави у сфері земельних відносин, сприяти органам Держземінспекції у проведенні якісних перевірок порушень земельного законодавства та стягненні штрафів до бюджету, перевірки цільового використання бюджетних коштів місцевими органами самоврядування, що надходять від втрат сільськогосподарського і лісогосподарського виробництва.
Державний комітет України із земельних ресурсів
Категорія: Законодавство | Переглядів: 1592 | Додав: ifgeozem | Рейтинг: 0.0/0