П'ятниця, 26.04.2024, 00:09 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2009 » Квітень » 16 » Моніторинг обігу бланків державних актів Держкомзем здійснюватиме на системній основі
12:16
Моніторинг обігу бланків державних актів Держкомзем здійснюватиме на системній основі
Голова Держкомзему Олег Кулініч провів нараду, в ході якої керівники територіальних органів земельних ресурсів прозвітували про стан обліку, збереження та використання бланків державних актів на право власності на земельну ділянку та на право постійного користування нею, а також обґрунтували потребу в бланках актів у своєму регіоні.

  Звітування керівників територіальних органів земельних ресурсів засвідчило незадовільну якість підготовки представлених інформаційних матеріалів. Зокрема, Головні управління Держкомзему в Закарпатській, Івано-Франківській, Кіровоградській, Луганській, Миколаївській, Полтавській, Тернопільській областях та Республіканський комітет із земельних ресурсів Автономної Республіки Крим взагалі не надали необхідних матеріалів по їх територіальних органах.

Головні управління Держкомзему в Донецькій, Житомирській, Сумській і Чернівецькій областях не представили відповідних табличних матеріалів щодо передачі підпорядкованими управліннями (відділами) бланків державних актів суб’єктам господарювання, а Головні управління Держкомзему у Львівській та Херсонській областях – належних матеріалів щодо списання пошкоджених і зіпсованих підпорядкованими відділами бланків та копії відповідних державних актів. 

Представлені Головним управлінням Держкомзему в Житомирській області копії актів на списання засвідчили недостовірне оперативне інформування ним Управління нормативного та організаційного забезпечення землеустрою та охорони земель Держкомзему щодо відсутності в минулому році списання пошкоджених або зіпсованих бланків. Фактично списання зіпсованих бланків здійснювалося різними підрозділами Житомирської області і в непоодиноких випадках.

Начальник головного управління Держкомзему в Київській області Іванюк А.А. взагалі не прибув в установлений час до Держкомзему та не забезпечив надання необхідних інформаційних матеріалів.

Водночас представлені територіальними органами земельних ресурсів інформаційні матеріали виявили низку проблемних питань в обігу бланків державних актів, які стануть предметом для проведення Держкомземом подальшого поглибленого дослідження.

Керівникам територіальних органів земельних ресурсів, що не представили або представили не у повному обсязі необхідні інформаційні матеріали щодо стану обліку, збереження та використання бланків державних актів на право власності на земельну ділянку та на право постійного користування нею, доручено забезпечити їх надання Держкомзему не пізніше 15 квітня ц.р. та заодно додати пояснювальну записку. 

Винуватців буде притягнуто до матеріальної відповідальності.

Відтепер моніторинг обігу бланків Держкомзем здійснюватиме на системній основі. 
Державний комітет України із земельних ресурсів
Категорія: Законодавство | Переглядів: 1544 | Додав: ifgeozem | Рейтинг: 0.0/0