Вівторок, 23.04.2024, 17:00 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2009 » Лютий » 9 » Рада подолала вето і нагадала про мораторій
11:54
Рада подолала вето і нагадала про мораторій
Інформаційне управління ВРУ повідомляє, що протягом сесійного тижня 3 - 6 лютого 2009 року Верховна Рада України ухвалила 10 законів та 34 постанови. Зокрема, ВРУ подолала вето Президента України, застосоване до Закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо запобігання негативним наслідкам впливу світової фінансової кризи на розвиток агропромислового комплексу".

Верховна Рада України погодилась із зауваженнями Президента України і виключила із раніше ухваленого Закону положення, які, зокрема, пропонували надати Аграрному фонду України бюджетну позику для закупівлі насіння соняшнику; встановлювали заборону на ввезення давальницької сировини в Україну; виключали з переліку об´єктів дотації без будь-яких законних підстав птицю свійську живу та кролів свійських живих.

Верховна Рада України відмовилась підтримати пропозицію Президента України, яка передбачала, серед іншого, виключити із Закону положення про продовження мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення до 1 січня 2010 року.

Із стенограми пленарного засідання ВРУ 4 лютого 2009 року:

"13:57:49

МАРТИНЮК А.І.

Дякую. Мартинюк фракція комуністів.

Шановні колеги, шановні виборці! Я хочу подякувати всім тим, хто не підтримав третьої поправки Президента і ще раз хотів би нагадати про що тут йшлось. Ніби-то під виглядом дуже гуманним і хорошим, що, мовляв, не треба забороняти, встановлювати... далі продовжувати мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення, бо вони нібито врегульовані десь в інших законах.

А хіба можна масло зіпсувати маслом? Тобто, яке це має значення? Просто ще раз хотіли протягнути те, що б забули люди про те, що є мораторій, щоб землею торгували наліво і направо."

Інформаційно-ресурсний центр "Реформування земельних відносин в Україні"

Категорія: Законодавство | Переглядів: 996 | Додав: ifgeozem | Рейтинг: 0.0/0