Неділя, 19.05.2024, 01:58 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід



Головна » Архів новин
Земельна спілка України створює Центр моніторингу, оцінки та прогнозу розвитку земельних відносин в Україні

Земельна спілка України створює Центр моніторингу, оцінки та прогнозу розвитку земельних відносин в Україні

Асоціація «Земельна спілка України» почала реалізацію проекту, метою якого є створення Центру моніторингу, оцінки та прогнозу розвитку земельних відносин в Україні.

Ініціатори створення Центру вважають, що без проведення системної роботи по прогнозуванню шляхів і аналізу можливих сценаріїв розвитку земельних відносин в країні в цілому, або в окремих регіонах зокрема, неможливо розробити обґрунтовану стратегію, план дій або лінію поведінки. Рішення, які приймаються виходячи лише з оцінки поточної ситуації, зазвичай, не є оптимальними і не враховують весь спектр можливих варіантів розвитку подій.

Задачею Центру, що створюється, є виконання комплексних аналітичних досліджень з метою отримання об’єктивної інформації про події та тенденції розвитку земельн ... Читати далі »

Просмотров: 1154 | Добавив: ifgeozem | Дата: 19.04.2007 | Рейтинг: 0.0/0

Президент Віктор Ющенко застосував вето до закону "Про державний земельний кадастр". Глава держави вважає, що цей закон нівелює ідею створення кадастрово-рееєстраційної системи і не відповідає інтересам держави та громадян, а його положення не узгоджуються з Конституцією та Земельним кодексом.

Нагадаємо, закон про земельний кадастр був прийнятий Верховною Радою 20 березня цього року.

Зокрема, цей закон поряд з державним реєстром прав на нерухоме майно вводить ще одну інформаційну систему відомостей та документів про земельні ділянки. А це, на думку Президента, приведе не тільки до додаткових витрат з Держбюджету на утримання практично однакових баз даних, а й до ускладнення реалізації прав власності на землю.

Віктор Ющенко вважає, що пропонована система кадастру недосконала, оскільки в законі не визначено чіткі механізми формування та ведення земельно-кадастрової документації, створення та функціонування єдиної автоматизованої системи кадастру для всієї те ... Читати далі »

Просмотров: 1174 | Добавив: ifgeozem | Дата: 16.04.2007 | Рейтинг: 0.0/0

Сегодня в Ивано-Франковске состоялся первый аукцион по продаже земельных участков под застройку, на котором продано земли на 37 млн грн.

На аукцион, который провела "Прикарпатская универсальная товарная биржа", были выставлены три лота. В лоте №1 на продажу был выставлен земельный участок площадью 5 га (земли жилой и общественной застройки), предназначавшиеся для объектов розничной торговли (Мегамаркет и тому подобное). Стартовая цена – 12,905 млн грн. В торгах приняли участие 7 участников. Лот продан участнику №3 за 31,4 млн грн.

В лоте №2 земли жилой и общественной застройки площадью 0,7500 га под объекты розничной торговли автомобилями (автосалон и тому подобное), который был выставлен по стартовой цене 1,936 млн грн, приобрел один из шести участников торгов за 2,6 млн грн. И лот №3 - земельный участок площадью 0,7500 га под объекты розничной торговли автомобилями (автосалон и тому подобное), который был выставлен со стартовой ценой 1,936 млн грн, продан тому же участнику за ... Читати далі »

Просмотров: 1158 | Добавив: ifgeozem | Дата: 16.04.2007 | Рейтинг: 0.0/0

Сотрудникам УСБУ в г. Киеве во время проведения мероприятий по разоблачению преступных механизмов в сфере приватизации удалось предотвратить возможную сделку должностных лиц одного из хозяйственных обществ со средствами уставного фонда и земельным участком в 4 гектара в Дарницком районе столицы. Об этом Киевскому порталу сообщили в пресс-центре УСБУ в г. Киеве.

Под правительственный проект по созданию специализированного городка, в котором бы инвалиды смогли жить и работать, в Киеве в свое время была выделена земля, на которой раньше располагалась воинская часть, которая расформирована в настоящее время. На паритетных принципах Фонд государственного имущества Украины и одно из негосударственных предприятий столицы должны были сформировать уставный фонд общества, которое бы занималось работой и бытом людей с ограниченными физическими возможностями.

В ходе проверки полученной информации спецслужбой было выяснено, что в отличие от Фонда государственного имущества Украины, коммерса ... Читати далі »

Просмотров: 1144 | Добавив: ifgeozem | Дата: 13.04.2007 | Рейтинг: 0.0/0

Проекты в сфере изучения ионосферы, дистанционного зондирования Земли и ряд других предусмотрены Третьей Общегосударственной космической программой на 2008-2012 годы.
Об этом сегодня, 11 апреля, на пресс-конференции в УКРИНФОРМЕ сообщил заместитель гендиректора Национального космического агентства Украины (НКАУ) Эдуард Кузнецов.
Характеризуя программу, он отметил, что документ предусматривает "мощный блок научных исследований". В частности, планируется выполнение проекта "Ионосат" с запуском трех спутников Земли для изучения прогнозирования стихийных бедствий. Э. Кузнецов напомнил, что в Украине расположена станция наблюдения за сейсмической обстановкой Земли. Создание общей системы сделает проект "Ионосат" привлекательным для международных партнеров.
Заместитель гендиректора НКАУ отметил, что к проекту проявили интерес Китай, Япония, Россия, Европейское космическое агентство. В будущем, по его мнению, он может стать международным.
Кроме того, Общег ... Читати далі »
Просмотров: 1146 | Добавив: ifgeozem | Дата: 13.04.2007 | Рейтинг: 0.0/0

Законопроект про впорядкування договорів оренди землі при переході права власності на об'єкти нерухомості рекомендовано прийняти у першому читанні за основу

Розглянувши проект закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо оформлення документів на право оренди земельних ділянок у зв'язку з переходом права власності на об'єкти нерухомості)», Комітет з питань будівництва, містобудування та житлово-комунального господарства рекомендуватиме Верховній Раді прийняти його у першому читанні за основу.

Законопроектом (реєстр. №3237), внесеним народним депутатом К.Ляпіною, пропонується внести зміни до Земельного кодексу України та Закону України "Про оренду землі", які спрямовані на удосконалення порядку укладення договору оренди землі при переході права власності на будівлі та споруди, що розташовані на земельній ділянці державної або комунальної власності.

За повідомленням Інформаційного управління Верховної Ради, головному Комітету доручено також підготувати ... Читати далі »

Просмотров: 1152 | Добавив: ifgeozem | Дата: 12.04.2007 | Рейтинг: 0.0/0

ПОЛОЖЕННЯ про Державне агентство земельних ресурсів України

1. Державне агентство земельних ресурсів України (Держземагентство) є центральним органом виконавчої влади, діяльність якого спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України через Міністра охорони навколишнього природного середовища.

Агентство забезпечує реалізацію державної політики та управління у сфері регулювання земельних відносин, використання, охорони та проведення моніторингу земель, ведення державного земельного кадастру, а також міжгалузеву координацію та державне регулювання у сфері встановлення меж області, району, міста, району в місті, села і селища.

2. Держземагентство у своїй діяльності керується Конституцією ( 254к/96-ВР ) та законами України, постановами Верховної Ради України та указами Президента України, прийнятими відповідно до Конституції ( 254к/96-ВР ) та законів України, актами Кабінету Міністрів України, наказами Мінприроди, а також цим Положенням.
... Читати далі »

Просмотров: 1616 | Добавив: ifgeozem | Дата: 12.04.2007 | Рейтинг: 0.0/0

Аж мурашки пробігають по тілу від таких цифр: із 402,9 тис. гектарів орних земель невиораними протягом 2006 року залишались 82,7 тис. га, тобто 20,5 відсотка загальної їх площі. Бур’янами заростали 47,3 тис. га так званих паїв, які селяни отримали для ведення товарного сільськогосподарського виробництва. З оранкою не зуміли справитися окремі сільськогосподарські підприємства, число яких продовжує зменшуватися (торік не стало ще 25 агроформувань). Найбільше ріллі пустувало в господарствах Тлумацького району (4,7 тис. га), Рогатинського (4,6 тис.), Городенківського (3,1 тис.), Галицького (2,9 тис.) — усього 18,4 тис. га. і переважно це паї, взяті в оренду. Чи варто сьогодні дивуватися, що багатьом власникам землі досі не виплачено дивіденди?
Із 386 сільськогосподарських підприємств усіх форм власності половина закінчила 2006-й зі збитками. Середня урожайність зернових заледве становила 28,8, цукрових буряків — 228,6 центнера з гектара. Картоплю та овочі вони давно не вирощу ... Читати далі »
Просмотров: 1248 | Добавив: ifgeozem | Дата: 11.04.2007 | Рейтинг: 0.0/0

Верховна Рада України прийняла у першому читанні проект закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо зміни цільового використання земельних ділянок сільськогосподарського призначення)".

Одним із найважливіших завдань проекту закону (реєстр. №2610), внесеного народними депутатами В. Толстенком і В. Сільченком, є запобігання «обходу» дії мораторію на відчуження земельних ділянок для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, встановленого пунктом 15 розділу Х «Перехідні положення» Земельного кодексу України, до моменту розробки та затвердження Кабінетом Міністрів України порядку зміни цільового використання земельних ділянок сільськогосподарського призначення.

Законопроектом пропонується внести зміни до Земельного кодексу України та Закону "Про землеустрій", спрямовані на удосконалення законодавчого регулювання землеустрою в частині складання, розгляду і затвердження проектів землеустрою, що забезпечують еколого-економічне обгрунт ... Читати далі »

Просмотров: 1197 | Добавив: ifgeozem | Дата: 11.04.2007 | Рейтинг: 0.0/0


Зі святом вас, шановні! Від усього серця бажаємо вам благодаті, добробуту, окриленого настрою, миру, злагоди та душевної величі. Нехай цей Великий День дарує всім вам щастя, здоров’я, любов та непохитну віру в кращий завтрашній день!
Просмотров: 1221 | Добавив: ifgeozem | Дата: 09.04.2007 | Рейтинг: 0.0/0

« 1 2 ... 50 51 52 53 54 55 56 »