Середа, 24.04.2024, 06:48 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід



Головна » Архів новин
За оперативними даними за весь період продажу на первинному ринку продано 33154 земельних ділянок несільськогосподарського призначення, загальною площею 17805,04 . га, вартістю 3162,9 млн. грн., у тому числі за 2006 рік 5917 земельних ділянок, загальною площею 3645,93 га, вартістю 1324,14 млн. грн. До Державного та місцевих бюджетів від продажу земельних ділянок несільськогосподарського призначення надійшло 3038,1 млн. грн., у тому числі за 2006 рік 1205,7 млн. грн., що становить 271,3 % від запланованого на цей період. Набуває поширення продаж земельних ділянок та прав оренди на них на земельних торгах. В основному застосовується форма земельних торгів, яка називається земельний аукціон з голосу. Загалом на земельних аукціонах продано 977 земельних ділянок, загальною площею 437,66 га, вартістю 471,31 млн. грн., у тому числі у 2005 році продано 127 земельних ділянок загальною площею 132,34 га, вартістю 158,2 млн. грн., у 2006 році 248 земельних ділянок, загальною площею 171,85 га, варт ... Читати далі »
Просмотров: 1406 | Добавив: ifgeozem | Дата: 01.03.2007 | Рейтинг: 0.0/0

Розбалансування повноважень органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування може призвести до нівелювання ролі законодавства в земельних відносинах

Законопроект (реєстр №2864) передбачає внесення змін до Земельного кодексу України, Лісового кодексу України, Кодексу України про надра, законів "Про місцеве самоврядування в Україні", "Про основи містобудування", "Про оренду землі", "Про планування і забудову територій". Суть запропонованих змін полягає у передачі повноважень щодо розпорядження землями державної власності від органів виконавчої влади до органів місцевого самоврядування.

Як повідомляє Інформаційне управління Верховної Ради, члени Комітету вважають, що проблема розмежування повноважень органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування є актуальною і потребує розв'язання у процесі вдосконалення законодавства. Члени Комітету звернули увагу на те, що необхідною умовою цього процесу є дотримання приписів Конституції України, які визначають ... Читати далі »

Просмотров: 1417 | Добавив: ifgeozem | Дата: 01.03.2007 | Рейтинг: 0.0/0

Головною темою цього номера є аукціони. Досить актуальними й цікавими є публікації про Волинські стандарти земельних аукціонів та про досвід рівненчан. Андрій Мартин, старший викладач кафедри земельного кадастру Національного аграрного університету, розповідає про те, яких змін зазнає землевпорядна освіта. Олександр Канаш, завідувач відділу екології і землекористування ДП «Головний науково-дослідний та проектний інститут землеустрою», презентує схему-карту природно-сільськогосподарського районування України.

Сотні гектарів пішли за водою. А скільки зникне ще? Про ці та інші проблеми розмірковують на сторінках журналу начальник управління землеустрою, моніторингу та охорони земель Держкомзему Юрій Альбощий та начальник Чернівецького обласного головного управління земельних ресурсів Юрій Ямнюк.

У рубриці «Наука і практика» відомі фахівці і вчені Іван Калинич, Степан Савчук та Корнелій Третяк ... Читати далі »

Просмотров: 1658 | Добавив: ifgeozem | Дата: 01.03.2007 | Рейтинг: 0.0/0

Будівництво в Івано-Франківську буде припинено на невизначений термін, якщо земельні питання не пройдуть на сесії міської ради

Сьогодні о 9:00 під стінами міської ради пройде попереджувальна акція протесту працівників будівельної галузі обласного центру.

Про це 26.02.07 на прес-клубі заявив голова президії “Асоціації працівників будівельної галузі міста Івано-Франківська” Ярослав Бартків. Він зауважив, що останнім часом фракції міської ради своїми політичними амбіціями намагаються дестабілізувати ситуацію в будівельній галузі. Зокрема, запропоновано не вносити в порядок денний блок земельних питань, а якщо ці питання і будуть винесені на розгляд сесії, то вони будуть їх безпідставно блокувати або знімати з голосування.

Представники будівельної галузі прогнозують, що при такому розвитку подій на невизначений час буде припинено будівельний процес у місті, що тягне за собою непоступлення коштів до бюджету, втрати права на працю кваліфікованих будівельників, які знову будуть зм ... Читати далі »

Просмотров: 1386 | Добавив: ifgeozem | Дата: 27.02.2007 | Рейтинг: 0.0/0

21 лютого перші заступники Голови Держкомзему Кулініч В.В. і Калюжний М.Н., заступник Голови Комітету Яцук І.П. та начальник управління ринку й оцінки земель Горбатович С.М. взяли участь у слуханнях з питання законодавчого забезпечення ринку земель в Україні. Слухання відбулися на засіданні Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин.

Заступник Голови Держкомзему Вовк А.І. взяв участь у засіданні Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування, на якому розглянуто проекти Законів України:

«Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо регулювання земельних відносин» (реєстр. № 2864) - прийнято рішення направити законопроект на доопрацювання;

«Про внесення змін до Закону України "Про державну реєстрацію прав на нерухоме майно та їх обмежень» (реєстр. № 2597) - законопроект не підтримано.

Також цього дня заступник Голови Держкомзему Яцук І.П. взяв участь у засіданні Комітету з п ... Читати далі »

Просмотров: 1567 | Добавив: ifgeozem | Дата: 27.02.2007 | Рейтинг: 2.0/2

В Івано-Франківському обласному головному управлінні земельних ресурсів 22 лютого відбулося засідання науково-технічної ради, на якому розглянуто стан та якість виконання проектно-технічних робіт проектними організаціями згідно з укладеними договорами.

У роботі науково-технічної ради взяли участь проектні організації області, які уклали договори на виконання робіт із виготовлення державних актів взамін сертифікатів на земельні частки (паї), розроблення проектів встановлення меж населених пунктів і проектів з нормативної грошової оцінки земель населених пунктів, начальники районних (міських) відділів (управлінь) земельних ресурсів та начальники відділів головного управління.

Учасники засідання провели також нараду-семінар по ознайомленню з методичними вказівками щодо розробки технічної документації із землеустрою зі складання планів існуючого використання земель у межах територій сільських (селищних, міських) рад, обговорили питання щодо плану робіт у галузі земельної реформи та ... Читати далі »

Просмотров: 1538 | Добавив: ifgeozem | Дата: 24.02.2007 | Рейтинг: 2.0/1

Проект

вноситься народними депутатами України
І.Г.Кириленком (реєстр.картка № 256),
В.А.Слаутою (реєстр.картка №86),
Є.Я.Сігалом (реєстр.картка № 233),
В.А.Сільченком (реєстр. картка № 418)

ПОСТАНОВА
ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

Про утворення Міністерства з питань земельних відносин України

З метою удосконалення структури органів державної виконавчої влади у сфері регулювання земельних відносин, використання та охорони земель, ведення лісового та мисливського господарства, введення в дію державного земельного кадастру, забезпечення топографо-геодезичної і картографічної діяльності, а також підготовки до запровадження і повноцінного функціонування ринку землі у 2008 році, відповідно частини третьої статті 113, пункту 9-1 статті 116 Конституції України Верховна Рада України п о с т а н о в л я є:

1. Рекомендувати Кабінету Міністрів України:

- розглянути у місячний строк з дня прийняття цієї Постанови питання про реорганіз ... Читати далі »

Просмотров: 1362 | Добавив: ifgeozem | Дата: 22.02.2007 | Рейтинг: 0.0/0

За корупційні діяння доводиться відповідати
Відділ кадрів інформує про державних службовців територіальних органів Держкомзему України, притягнутих судами до відповідальності за корупційні діяння та інші правопорушення, пов'язані з корупцією, відповідно до вимог Закону України "Про боротьбу з корупцією", у ІІ півріччі 2006 року
© Держкомзем України
Просмотров: 1538 | Добавив: ifgeozem | Дата: 20.02.2007 | Рейтинг: 0.0/0

Так, земля також може бути товаром. Але це товар особливий, який не лише охоплює певний простір, а й визначає час, перспективи, фундаментальні основи, умови і засади буття нинішніх та прийдешніх поколінь.

Земля не лише родить врожай і годує нас, людей. Земля вміщує в собі та ставить перед нами складний комплекс суспільно-економічних, політичних, історичних і морально-етичних проблем, вимагаючи від нас справедливих розв'язань на тривалий період. Щоб бути продуктивною, земля - ще більше ніж гроші - потребує стабільної, прозорої й надійної ситуації в суспільстві.

Земля, на відміну від інших товарів, завжди має значення понадособове і понадкорпоративне. Адже навіть знаходячись у приватній власності, земля повинна залишатися невід'ємною частиною цілісної країни, її території, національним ресурсом держави. А отже для кожної Титульної Нації (а в даному випадку - для Українців в Україні) надзвичайно важливим є питання: кому і на яких умовах належить земля?

Нині це питання додатков ... Читати далі »

Просмотров: 1612 | Добавив: ifgeozem | Дата: 19.02.2007 | Рейтинг: 0.0/0

Хватательный рефлекс
15 лютого 2007

На фоне политического противостояния Кабинета министров и Секретариата Президента постановление правительства №96 от 31.01.07 г. осталось практически незамеченным. Согласно документу, Государственный комитет Украины по земельным ресурсам - главный координатор земельного рынка - реорганизуется в Государственное агентство земельных ресурсов. Деятельность Госагентства, что примечательно, будет направлять и координировать Кабмин через министра охраны окружающей природной среды Василия Джарты. Таким образом, правительство Виктора Януковича закрепило за собой рычаг прямого контроля за распределением земельных ресурсов. В Госкомземе такой шаг объясняют давним сотрудничеством с Минприроды и даже говорят о том, что все законодательные предложения подаются в Верховную Раду через профильного министра. Тем не менее на протяжении последних лет Комитет проводил собственную политику.

Слухи о возможной реорганизации и переходе Комитета ... Читати далі »

Просмотров: 1722 | Добавив: ifgeozem | Дата: 19.02.2007 | Рейтинг: 0.0/0

« 1 2 ... 53 54 55 56 »