Середа, 24.04.2024, 22:04 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2007 » Квітень » 12 » Законопроект про впорядкування договорів оренди
19:21
Законопроект про впорядкування договорів оренди
Законопроект про впорядкування договорів оренди землі при переході права власності на об'єкти нерухомості рекомендовано прийняти у першому читанні за основу

Розглянувши проект закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо оформлення документів на право оренди земельних ділянок у зв'язку з переходом права власності на об'єкти нерухомості)», Комітет з питань будівництва, містобудування та житлово-комунального господарства рекомендуватиме Верховній Раді прийняти його у першому читанні за основу.

Законопроектом (реєстр. №3237), внесеним народним депутатом К.Ляпіною, пропонується внести зміни до Земельного кодексу України та Закону України "Про оренду землі", які спрямовані на удосконалення порядку укладення договору оренди землі при переході права власності на будівлі та споруди, що розташовані на земельній ділянці державної або комунальної власності.

За повідомленням Інформаційного управління Верховної Ради, головному Комітету доручено також підготувати законопроект до другого читання з урахуванням висловлених пропозицій.

У ході обговорення депутати запропонували доповнити законопроект положеннями щодо припинення дії договору оренди земельної ділянки, на підставі документа, що посвідчує перехід права власності на об'єкти нерухомого майна, які розташовані на земельній ділянці. У зв'язку з цим потребують узгодження абзаци другий і третій пункту 1 частини другої розділу I законопроекту.

Члени Комітету наголошували на необхідності передбачити положення, відповідно до яких після укладення (отримання) документа, що посвідчує перехід права власності на об'єкти нерухомого майна, які розташовані на земельній ділянці, здійснення його державної реєстрації відповідно до закону і за умові: що межі та цільове призначення земельної ділянки не змінюються, новий власник нерухомого майна замовляє технічну документацію із землеустрою щодо укладення договору оренди землі і подає її разом із клопотанням на розгляд до відповідного органу виконавчої влади або органу місцевого самоврядування. Ці органи вправі самостійно приймати рішення про передачу земельної ділянки в оренду з наступним укладенням договору оренди з тими ж істотними умовами, які були у попереднього орендаря, крім терміну дії договору оренди землі, що встановлюється за згодою сторін.

Держкомзем України

Переглядів: 1144 | Додав: ifgeozem | Рейтинг: 0.0/0