Понеділок, 06.05.2024, 03:14 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід



Головна » Архів новин
Джерело: Надія НІПЛЮХІНА, телеканал "НТК"
З початку року до міської ради вже надійшло майже 600 заяв від бажаючих отримати земельну ділянку. Торік - більше 2000 тисяч.

Щоб подолати чергу, земельна комісія засідає двічі на тиждень, від початку року таких засідань проведено 57. Закон передбачає розгляд заяв протягом місяця. Перед тим, як питання вивчатимуть на комісії воно має бути узгоджене всіма відповідними службами, тому затримок уникнути не вдається.

Земельна комісія міської ради не лише дає в оренду чи користування земельні ділянки фізичним та юридичним особам, а й розглядає спірні питання. "Найчастіша проблема, - каже С.Бучелюк, голова постійної комісії землекористування та охорони найвколишнього середовища Коломийської міської ради, - з якому ми зіштовхнулися це є неузгодженість меж між земелекористувачами..."

Бажаючих отримати земельну ділянку в Коломиї чимало. Попит переважає пропозиції, то ... Читати далі »

Просмотров: 1301 | Добавив: ifgeozem | Дата: 04.04.2007 | Рейтинг: 0.0/0

Шановний Український народе,

Сьогодні я підписав Указ про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України п’ятого скликання.

Я прийняв це рішення у відповідності до положень Конституції України, обов’язків Президента України та з дотриманням необхідної конституційної процедури.

Моя дія продиктована гострою необхідністю вберегти державу, її суверенітет і територіальну цілісність, забезпечити додержання Основного Закону України, прав і свобод людини і громадянина.

Підкреслюю: це – не тільки право. Це – мій обов’язок.

У Верховній Раді триває свідоме загострення політичної кризи, що становить загрозу нашій країні і народу.

В основі кризи – три небезпечні тенденції.

Перша – неконституційний процес формування і переформатування парламентської більшості. Згідно з Конституцією, коаліція створюється на основі депутатських фракцій, а не на основі індивідуального чи групового членс ... Читати далі »

Просмотров: 1179 | Добавив: ifgeozem | Дата: 03.04.2007 | Рейтинг: 0.0/0

Останнім часом склалася ситуація ігнорування більшістю у Верховній Раді України конституційних вимог щодо формування коаліції депутатських фракцій.

На заміну поодиноким випадкам включення до складу коаліції депутатських фракцій окремих народних депутатів, що мали місце при формуванні Антикризової коаліції у липні 2006 року, заступає практика масового поповнення її складу на засадах індивідуального або групового членства.

Така практика є грубим порушенням статті 83 Конституції України, яка передбачає формування коаліції депутатських фракцій у Верховній Раді України за результатами виборів і на основі узгодження політичних позицій виключно депутатськими фракціями.

Порушення конституційних норм щодо формування коаліції депутатських фракцій у Верховній Раді України спотворює результати народного волевиявлення, здійсненого відповідно до статті 69 Конституції України через вибори народних депутатів України у березні 2006 року, є нехтуванням конституційних виборчих прав громадян У ... Читати далі »

Просмотров: 1144 | Добавив: ifgeozem | Дата: 03.04.2007 | Рейтинг: 0.0/0

Мораторій на продаж землі хоче скасувати Державний комітет з земельних ресурсів України. Відповідний проект закону вже подано на розгляд парламенту.
Законодавча база для продажу землі розвинута достатньо, крім того, в Україні постійно проводяться земельні аукціони - і це не суперечить земельному кодексу - саме такі аргументи до передчасного скасування мораторію озвучують чиновники Держкомзему.
Вони вже підрахували норми продажу - не більше, ніж півтори тисячі гектарів в одні руки. За словами авторів проекту закону, скасування мораторію дозволить селянину продавати свою землю за ринковими цінами.
Якщо законопроект набере більшість у Верховній Раді, а закон буде підтриманий президентом, то мораторій скасують уже цієї осені. Нагадаю, мораторій на продаж земель сільськогосподАрського призначення має діяти в Україні до 2008 року.

5 канал

Просмотров: 1276 | Добавив: ifgeozem | Дата: 02.04.2007 | Рейтинг: 0.0/0

Івано-Франківський виконавчий комітет повідомляє про проведення аукціону з продажу земельних ділянок під забудову.

Перелік земельних ділянок призначених для продажу на земельному аукціоні

Аукціон відбудеться 16 квітня 2007 року.
Місце проведення аукціону - зал засідань виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради, на вул. Грушевського, 21, ІІІ поверх.
Початок аукціону о 10:00 годині.

За матеріалами ТРК Вежа

Просмотров: 1172 | Добавив: ifgeozem | Дата: 27.03.2007 | Рейтинг: 0.0/0

Закон «Про державний земельний кадастр» (реєстр. №0948) встановлює правові, економічні та організаційні основи діяльності у сфері державного земельного кадастру з метою інформаційного забезпечення управління земельними ресурсами та використання його відомостей.

Під час підготовки відповідного проекту розглянуто 78 пропозицій від суб'єктів законодавчої ініціативи, більшість з яких враховано.

Згідно із Законом правове регулювання державного земельного кадастру здійснюється відповідно до Конституції України, Цивільного, Земельного кодексів України, цього Закону, інших законів України та нормативно-правових актів, які видаються відповідно до них.

Державний земельний кадастр створюється і ведеться з метою: інформаційного забезпечення органів державної влади та органів місцевого самоврядування, заінтересованих фізичних та юридичних осіб при регулюванні земельних відносин; організації раціонального використання та охорони земель; здійснення землеустрою; обліку цінності землі у скл ... Читати далі »

Просмотров: 1959 | Добавив: ifgeozem | Дата: 22.03.2007 | Рейтинг: 5.0/1

ВР отправила на доработку законопроект о государственной службе геодезии, картографии и кадастра.

Верховная Рада Украины отправила на доработку проект Закона "О государственной службе геодезии, картографии и кадастра Украины. За это решение проголосовали 239 народных депутатов из 247 присутствующих в сессионном зале.

Законопроектом предлагается создать законодательные основы деятельности Государственной службы геодезии, картографии и кадастра Украины, которые обеспечат эффективное функционирование картографо-геодезической отрасли в интересах государственного управления и ведения хозяйства.

Во время обсуждения проекта отмечалось, что комплекс вопросов, связанных с организацией государственного управления в отрасли топографо-геодезической и картографической деятельности, регламентируется Законом "О топографо-геодезической и картографической деятельности". По мнению народных депутатов, в рамках данного закона должно осуществляться последующее усовершенствование законода ... Читати далі »

Просмотров: 1251 | Добавив: ifgeozem | Дата: 16.03.2007 | Рейтинг: 0.0/0

У зв’язку з відсутністю коштів на сьогоднішній день немає повної інвентаризації земель у Закарпатській області. Проте, до кінця цього року голова обласного головного управління земельних ресурсів Іван Калинич пообіцяв повну інвентаризацію земель державних господарств. Про це він розповів 13 березня під час брифінгу, повідомляє власкор ЗІКу.

Він сказав, що наразі не знає, скільки необхідно коштів для проведення обліку, але «гроші знайдуться», управління земельних ресурсів зараз над цим «ламає голову».

На 8,5 тис. кв. км із майже 13 тисяч проведено аерофотозйомку, яка дозволяє з точністю до 1-2 метрів облікувати земельні ділянки. Майже 60% території Закарпаття зайнято лісами, а це майже 13 тисяч км квадратних. Під природозаповідний фонд віднесено майже 80 тис. га, з яких близько 77 тис. га знаходиться у державній власності.

Західна iнформаційна корпорація

Просмотров: 1280 | Добавив: ifgeozem | Дата: 14.03.2007 | Рейтинг: 0.0/0

Кабінет Міністрів затвердив порядок використання бюджетних коштів для проведення земельної реформи

1. Порядок визначає механізм використання у 2007 році коштів, передбачених Мінприроди у державному бюджеті за бюджетними програмами "Проведення земельної реформи" і "Збереження, відтворення та забезпечення раціонального використання земельних ресурсів" (далі - бюджетні кошти).

2. Розпорядником бюджетних коштів нижчого рівня є Держкомзем, який згідно з планами заходів щодо проведення земельної реформи, збереження, відтворення та забезпечення раціонального використання земельних ресурсів (далі - плани заходів) здійснює розподіл бюджетних коштів.

3. Бюджетні кошти використовуються відповідно до переліку робіт згідно з додатком з урахуванням таких пріоритетних напрямів, на реалізацію яких виділяється не менш як 80 відсотків загального обсягу коштів:

оновлення планово-картографічних матеріалів;

виготовлення бланків державних актів на право власності на земельну ділян ... Читати далі »

Просмотров: 1255 | Добавив: ifgeozem | Дата: 14.03.2007 | Рейтинг: 0.0/0

Законопроект про засади вилучення (викупу) земель права приватної власності рекомендовано прийняти в цілому

На засіданні Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин, у якому взяв участь перший заступник Голови Держкомзему Микола Калюжний, розглянуто проект Закону України "Про організаційно-правові засади вилучення (викупу) земель права приватної власності". Законопроект рекомендовано парламенту прийняти в цілому.

Законопроектом (реєстр. № 2141), внесеним народними депутатами Кириленком І., Парубком О., Сільченком В., пропонується на законодавчому рівні врегулювати питання щодо визначення правових, організаційних та фінансових засад вилучення (викупу) земельних ділянок права приватної власності для суспільних потреб та з мотивів суспільної необхідності.

За повідомленням інформаційного управління Верховної Ради, до другого читання законопроекту було враховано конкретні пропозиції, висловлені народними депутатами. Зокрема, стосовно викупу земельної ділянки ... Читати далі »

Просмотров: 1317 | Добавив: ifgeozem | Дата: 14.03.2007 | Рейтинг: 0.0/0

« 1 2 ... 51 52 53 54 55 56 »