Субота, 18.05.2024, 21:31 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід



Головна » Архів новин
К 2011 г. в Ивано-Франковске будет создана городская ГИС

Ивано-Франковск намерен создать муниципальную геоинформационную систему (ГИС) города к началу 2011 года. Решение об этом 27 апреля приняла 16-я сессия Ивано-Франковского горсовета, утвердив программу создания системы, передает информагентство “Українські Новини”.

Цель утвержденной программы — повышение управляемости процессами социально-экономического развития города путем создания единого информационно-аналитического обеспечения хозяйственного комплекса города.

Эта система создаст единое информационное пространство города по таким направлениям, как инвентаризация и паспортизация ресурсов (земля, недвижимость, инженерные коммуникации и др.); автоматизированное ведение градостроительного, земельного, имущественного и других кадастров и реестров; введение цифровых моделей территории; информационное обеспечение органов местного самоуправления; анализ социально-эконом ... Читати далі »

Просмотров: 1110 | Добавив: ifgeozem | Дата: 05.05.2007 | Рейтинг: 1.0/1

Сьогодні розпочне свою роботу 17-та сесія Івано-Франківської міськради. На розгляд депутатів запропоновано понад 20 соціально-економічних питань. Зокрема, міськрада має затвердити деякі проекти землеустрою, схему теплопостачання Івано-Франківська, а також Програму сприяння розвиткові духовності, естетичного та культурного виховання дітей у початкових мистецько-навчальних закладах.

інформ.служба ТРК ''ВЕЖА''

Просмотров: 1197 | Добавив: ifgeozem | Дата: 28.04.2007 | Рейтинг: 0.0/0

Вчора о 10:00 відбулася нарада-семінар за участю працівників державної землевпорядної експертизи та контролю додержання ліцензійних умов, начальників районних відділів земельних ресурсів та представників проектних організацій області, які мають ліцензії на проведення землевпорядних та землеоціночних робіт. На нараді також були присутні заступники начальника обласного управління Д.Стефінко та Я.Спасів.
Просмотров: 1715 | Добавив: ifgeozem | Дата: 27.04.2007 | Рейтинг: 2.5/2

27 квітня відбулася нарада у Голови Державного агентства земельних ресурсів України Ігоря Яцука за участю начальників структурних підрозділів центрального апарату, голови Рескомзему АР Крим, начальників обласних, Київського та Севастопольського міських головних управлінь земельних ресурсів, начальника Держземінспекції, директора ДП «Інститут землеустрою», директора ГВП, директора ДП «Укрспецзем».

На нараді представлено перших заступників Голови Держземагентства Олександра Черпіцького та Юрія Олексієнка, заступника Голови Галину Яцишину, призначено на посади керівників кількох управлінь та самостійних відділів центрального апарату. Також представлено структуру Держземагентства.

Голова Агентства Ігор Яцук наголосив учасникам зібрання на пріоритетних напрямах діяльності очолюваного ним відомства.

Керівникам Держземінспекції, обласних, Київського та Севастопольського міських головних управлінь земельних ресурсів, державних підприємств, що належать до сфери управління Держземаге ... Читати далі »

Просмотров: 1228 | Добавив: ifgeozem | Дата: 27.04.2007 | Рейтинг: 0.0/0

За словамизаступника начальника обласного головного управління земельних ресурсів Володимира Лиска, фінансування заходів Програми здійснюватиметься коштами, які надходять на спеціальний рахунок у зв'язку з вилученням сільськогосподарських угідь.

Цього року очікується 1млн. грн. таких надходжень. Кошти, що надійдуть, наголосив В. Лиско, використовуватимуться для сільськогосподарських потреб, поліпшення угідь тощо.

Обговорюючи проект Програми, голова постійної комісії з питань використання земель та регулювання земельних відносин Львівської облради Євген Буба запропонував прийняти його за основу. До наступного засідання члени комісії мають внести свої зауваження та пропозиції щодо пропорційного розподілу коштів між районами області.

Члени комісії також підтримали звернення начальника обласного головного управління земельних ресурсів Миколи Пшевлоцького щодо продовження до грудня поточного року терміну робіт із розмежування земель державної та комунальної власності Грибовицько ... Читати далі »

Просмотров: 1188 | Добавив: ifgeozem | Дата: 27.04.2007 | Рейтинг: 0.0/0

23.04.07 президент Всеукраинского общественного объединения "Украинская аграрная конфедерация" (УАК) Леонид Козаченко провел переговоры с коммерческим директором французской компании GEOSYS Алейном Кильмеером, которая специализируется на внедренных геоинформационных систем с помощью спутниковых технологий. Об этом "Ukraine Daily" сообщила пресс-служба УАК.

По словам руководителя УАК, "система, которая применяются французской компанией GEOSYS, дает уникальную возможность делать оперативные исследования как на национальном, так и на международном уровне. При этом в большинстве случаев допустимая ошибка составляет меньше 5%".

В частности, по мнению Леонида Козаченко, с помощью соответствующих методов можно было бы проследить за формированием балансов наличия зерна в Украине, спрогнозировать возможный валовой сбор зерновых, определить объемы посевов тех или других сельскохозяйственных культур, спрогнозировать сбор будущего урожая или предусмотреть необходимые материальные расходы д ... Читати далі »

Просмотров: 1162 | Добавив: ifgeozem | Дата: 25.04.2007 | Рейтинг: 0.0/0

20 апреля 2007 года накануне Международного дня Земли в Кировограде прошло заседание Первого Всеукраинского общественного земельного форума. Инициатором проведения Форума стала Всеукраинская общественная организация Лига защиты прав землевладельцев и землепользователей «Земля Украины».

Представители общественных организаций, агропромышленных предприятий, управлений земельных ресурсов со всей Украины собрались для того, чтобы обговорить основные проблемы земельных отношений и совместные шаги по их разрешению.
Письмо с обращением в адрес участников Форума прислал новый глава Государственного агентства земельных ресурсов Украины Игорь Яцук. В своем письме глава Агентства выразил уверенность, что объединив усилия общественности и органов власти, можно будет навести порядок в земельных отношениях.

Заместитель главы Лиги, директор ГП «Главный научно-исследовательский и проектный институт землеустройства» Игорь Карплюк отметил в своем выступлении, что из-за целого ряда факторов ... Читати далі »

Просмотров: 1643 | Добавив: ifgeozem | Дата: 25.04.2007 | Рейтинг: 0.0/0

У своєму виступі перший заступник міністра Святослав Куруленко, зокрема, зазначив, що робота міністерства у І кварталі поточного року спрямовувалась згідно з пріоритетами, стратегічними напрямами та завданнями щодо реалізації державної політики у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання природних ресурсів, екологічної безпеки, топографо-геодезичної та картографічної діяльності. Відмічалося, що рішення, ухвалені на розширеній колегії міністерства від 6 лютого 2007 року в цілому виконані.

Про виконану роботу також звітували керівники Урядових органів у складі Мінприроди: Державної екологічної інспекції, Державної служби заповідної справи, Державної геологічної служби, Державної служби геодезії, картографії та кадастру, керівники структурних підрозділів Міністерства.

Роботу міністерства у І кварталі визнано задовільною.

Рішенням колегії визначено завдання на найближчу перспективу. Зокрема, поставлено мету продовжити розроблення нового страт ... Читати далі »

Просмотров: 1162 | Добавив: ifgeozem | Дата: 25.04.2007 | Рейтинг: 0.0/0

За словами Михайла Бойка, станом на 1 квітня грошова оцінка земель проведена в 603 населених пунктах області (75% від їх кількості) і має завершитися до кінця поточного року. Це дасть змогу місцевим радам збільшити надходження коштів у місцеві бюджети від сплати за землю.

Він також повідомив, що в області триває робота з грошової оцінки земель несільськогосподарського призначення за межами населених пунктів (землі рекреаційного, оздоровчого призначення, землі нафтогазовидобувних підприємств, автомобільного, залізничного транспорту тощо). Водночас М. Бойко не назвав строки завершення цих робіт, оскільки їх проведення залежить від оплати суб'єктами господарчої діяльності, яким відводяться землі.

У поточному році, зазначив керівник головного управління, на проведення грошової оцінки земель населених пунктів облрада виділила 739 тис. грн., Держбюджет - 100 тис. грн.

Також Михайло Бойко зауважив, що до кінця року буде завершено роботу з установлення меж населених пунктів. Зокрем ... Читати далі »

Просмотров: 1225 | Добавив: ifgeozem | Дата: 24.04.2007 | Рейтинг: 0.0/0

20 квітня на черговому засіданні колегії Івано-франківської облдержадміністрації мова йтиме, в основному, про землю. Зокрема, начальник обласного головного управління земельних ресурсів Михайло Бойко прозвітує про хід виконання Програми земельної реформи в області до 2010 року, а начальник управління з контролю за використанням та охороною земель в області Дмитро Гнип'юк — про стан дотримання вимог земельного законодавства у сфері земельних відносин та заходи щодо забезпечення здійснення державного контролю за використанням та охороною земель в області.

Проте першим питання у порядку денному колегії є підсумки виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку і бюджету області за І-й квартал 2007 року. Доповідатимуть — заступник голови облдержадміністрації Володимир Шкварилюк та начальник головного фінансового управління Любов Костів.

Західна iнформаційна корпорація

Просмотров: 1096 | Добавив: ifgeozem | Дата: 21.04.2007 | Рейтинг: 0.0/0

« 1 2 ... 49 50 51 52 53 ... 55 56 »