Четвер, 28.03.2024, 22:46 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2007 » Квітень » 24 » Іванофранківці прозвітували про виконання Програми земельної реформи
10:14
Іванофранківці прозвітували про виконання Програми земельної реформи
За словами Михайла Бойка, станом на 1 квітня грошова оцінка земель проведена в 603 населених пунктах області (75% від їх кількості) і має завершитися до кінця поточного року. Це дасть змогу місцевим радам збільшити надходження коштів у місцеві бюджети від сплати за землю.

Він також повідомив, що в області триває робота з грошової оцінки земель несільськогосподарського призначення за межами населених пунктів (землі рекреаційного, оздоровчого призначення, землі нафтогазовидобувних підприємств, автомобільного, залізничного транспорту тощо). Водночас М. Бойко не назвав строки завершення цих робіт, оскільки їх проведення залежить від оплати суб'єктами господарчої діяльності, яким відводяться землі.

У поточному році, зазначив керівник головного управління, на проведення грошової оцінки земель населених пунктів облрада виділила 739 тис. грн., Держбюджет - 100 тис. грн.

Також Михайло Бойко зауважив, що до кінця року буде завершено роботу з установлення меж населених пунктів. Зокрема, в області залишилося встановити межи населених пунктів і місцевих рад на територіях Косівського і Верховинського районів, Яремчанської та Івано-Франківської міськрад - загальною площею 15,362 тис. га. Для завершення розробки проектів землеустрою щодо визначення меж з обласного бюджету в цьому році виділено 500 тис. грн., ще 30 тис. грн. надійде від місцевих бюджетів, підкреслив керівник земельного відомства.

Держкомзем України

Переглядів: 1214 | Додав: ifgeozem | Рейтинг: 0.0/0