Четвер, 25.04.2024, 20:45 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2007 » Квітень » 25 » Мінприроди України підсумувало роботу за перший квартал
11:21
Мінприроди України підсумувало роботу за перший квартал
У своєму виступі перший заступник міністра Святослав Куруленко, зокрема, зазначив, що робота міністерства у І кварталі поточного року спрямовувалась згідно з пріоритетами, стратегічними напрямами та завданнями щодо реалізації державної політики у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання природних ресурсів, екологічної безпеки, топографо-геодезичної та картографічної діяльності. Відмічалося, що рішення, ухвалені на розширеній колегії міністерства від 6 лютого 2007 року в цілому виконані.

Про виконану роботу також звітували керівники Урядових органів у складі Мінприроди: Державної екологічної інспекції, Державної служби заповідної справи, Державної геологічної служби, Державної служби геодезії, картографії та кадастру, керівники структурних підрозділів Міністерства.

Роботу міністерства у І кварталі визнано задовільною.

Рішенням колегії визначено завдання на найближчу перспективу. Зокрема, поставлено мету продовжити розроблення нового стратегічного документа Мінприроди, що визначатиме засади національної екологічної політики. І відповідно - підготувати проект розпорядження Кабінету Міністрів «Про затвердження Концепції національної екологічної політики України», погодивши його із зацікавленими органами центральної виконавчої влади.

Державна геологічна служба, згідно з рішенням колегії, має забезпечити у 2007 році виконання завдань, передбачених «Загальнодержавною програмою розвитку мінерально-сировинної бази України на період до 2010 року» та Планом заходів щодо контролю за використанням надр відповідно до виданих дозволів.

Державна служба геодезії, картографії та кадастру, у свою чергу, повинна забезпечити належний порядок у використанні топографо-геодезичної та картографічної продукції (матеріалів, інформації, даних), яка є державною власністю, її обліку та дотримання авторських прав.

Одним із важливих завдань на 2007 рік для Державної екологічної інспекції, Рескомприроди Криму та спеціальних підрозділів міністерства є підвищення відсотку виконання постанов про накладення адміністративних стягнень та відшкодування відповідачами збитків за пред'явленими претензіями й позовами.

Для реалізації Україною механізмів Кіотського протоколу передбачено активне розроблення нормативно-правової бази у цьому напрямку.

Колегія зобов'язала територіальні органи Мінприроди забезпечити видачу дозволів на викиди забруднюючих речовин за новими обґрунтовуючими документами (згідно із затвердженим міністерством Планом видачі дозволів на викиди забруднюючих речовин на 2007-2008 роки).

У 2007 році Мінприроди спільно з Державним екологічним інститутом розпочне впровадження нової системи сертифікації екологічних аудиторів, зокрема забезпечить підготовку екологічних аудиторів відповідно до вимог нових нормативних актів у цій сфері.

Рішенням колегії передбачено широке висвітлення у ЗМІ всіх напрямків діяльності Мінприроди щодо виконання поставлених завдань.

Прес-служба Мінприроди

Держкомзем України

Переглядів: 1155 | Додав: ifgeozem | Рейтинг: 0.0/0