Субота, 27.04.2024, 23:18 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід



Головна » 2008 » Березень » 14
Кабінет Міністрів України доручив фахівцям Держземагентства розглянути лист депутатів Приморської районної ради Запорізької області, з яким вони звернулися до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України. Депутати райради просять усунути недоліки у відносинах між сільгосптоваровиробниками, власниками земельних паїв та органами виконавчої влади (районною державною адміністрацією, органами земельних ресурсів, державною інспекцією з охорони та використання земель, органами державного земельного кадастру) стосовно реєстрації договорів оренди земельних паїв.

У зверненні наголошується, що існуюча юридична неузгодженість призводить до ускладнення процедури оформлення, реєстрації та користування земельними ділянками, а також до необґрунтованого збільшення фінансових витрат на оформлення документації на право користування земельними ділянками, тому що державна реєстрація договорів оренди передбачає етапність в оформленні цих документів.

«На жаль, скла ... Читати далі »
Просмотров: 1648 | Добавив: ifgeozem | Дата: 14.03.2008 | Рейтинг: 0.0/0

Поки політики полемізують навколо питань, хто і в який спосіб має бути реальним господарем землі, деякі чиновники шукають власні вигоди вже відтепер. Навіть не виходячи з кабінету. Відтак через порушення законодавства у сфері земельних відносин, зловживання та корупційні схеми земельні ділянки перестають бути власністю певної громади чи людини, натомість дивним чином стають набутком невідомих новітніх латифундистів. Зокрема, в Івано-Франківській області з початку року міліцією спільно з прокуратурою виявлено 25 злочинів у сфері земельних відносин. У майже кожному разі простежується явна або ж «уявна» зацікавленість службовців в лобіюванні інтересів третіх осіб щодо відчуження землі, виділення земельних ділянок у довготривалу оренду, зміни цільового призначення земельних ділянок.

Одна з таких історій просто вражає безсоромністю посадових осіб, чиї підписи мали на меті легалізувати, тобто узаконити явно протиправне дійство. У придністровському селі Делева, що в Тлумацькому районі ... Читати далі »
Просмотров: 1099 | Добавив: ifgeozem | Дата: 14.03.2008 | Рейтинг: 0.0/0

Головне управління земельних ресурсів Івано-Франківської області очолив Юрій Добровольський, заступник керівника гірськолижного курорту «Буковель» і помічник-консультант народного депутата України від БЮТ Дмитра Шлемка.

Офіційне представлення нового начальника відбулося у вівторок, 11 березня. Ймовірність призначення Юрія Добровольського на посаду головного земельника Прикарпаття у політичних і бізнесових колах всерйоз почали обговорювати ще 2-3 тижні тому. Втім, неминучість кадрових інтриг в управлінні земресурсів була очевидною одразу після приходу на губернаторську посаду Миколи Палійчука. Микола Васильович вважається лояльним до фінансово-промислової групи Приват Ігоря Коломойського. Так, партнер мільярдера І.Коломойського колишній голова ВАТ «Укрнафта» Ігор Палиця є кумом прикарпатського намісника, про що сам Микола Палійчук розповів у інтерв’ю «ГК» 15 листопада 2007 року.
На Прикарпатті групу цікавить передовсім нафтовидобут ... Читати далі »
Просмотров: 2622 | Добавив: ifgeozem | Дата: 14.03.2008 | Рейтинг: 4.7/3

Протягом минулої доби у чергові частини міліції надійшло 24 заяви і повідомлення про злочини, в тому числі 2 згвалтування, 5 крадіжок, 4 шахрайства. Водночас прикарпатські правоохоронці розкрили 19 злочинів. Двічі з протизаконного обігу вилучалися наркотичні речовини. Задокументовано 2 злочини економічного спрямування.
Співробітники калуської міліції учора за «гарячими слідами» затримали підозрюваного у вчиненні квартирної крадіжки. Зловмисник, пошкодивши вхідні двері, проник до чужої оселі та викрав побутову техніку і золоті вироби на суму близько 4 тисяч гривень. Наразі 40-річний мешканець Калуша, якого підозрюють у злодійстві, перебуває під вартою.
В Івано-Франківську розкрито крадіжку з салону автомобіля. У викраденні грошей та особистих речей господаря машини обґрунтовано підозрюється 28-річний житель Рогатинського району.
Майже 2 кілограми меленої макової соломки учора вилучили калуські оперативники. Наркосировину було виявлено за місцем проживання 32-річної мешканки ... Читати далі »
Просмотров: 1155 | Добавив: ifgeozem | Дата: 14.03.2008 | Рейтинг: 0.0/0

12 березня відбулось засідання комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин. Під час засідання було прийняте рішення рекомендувати парламенту прийняти в цілому законопроект "Про внесення змін до статей 116, 124 Земельного кодексу України" (щодо набуття права оренди земельних ділянок за результатами аукціону).

Даний законопроект (реєстраційний номер 1368) був внесений до розгляду народними депутатами Валерієм Бевзенком, Євгеном Сігалом та Романом Ткачем.
Законопроектом передбачається уточнити положення Земельного кодексу України з питань набуття права оренди земельних ділянок за результатом аукціону.

На засіданні один із авторів проекту, народний депутат В. Бевзенко зазначив, що "суть змін полягає у приведенні у відповідність окремих норм Земельного кодексу України з Законом "Про оренду землі" в частині набуття права оренди земельних ділянок на аукціонах та визначити, у яких випадках юридичні та фізичні особи можуть н ... Читати далі »
Просмотров: 1089 | Добавив: ifgeozem | Дата: 14.03.2008 | Рейтинг: 0.0/0