Середа, 24.04.2024, 05:48 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2008 » Березень » 14 » Роман Ткач взяв участь у засіданні комітету з питань аграрної політики та земельних відносин
10:04
Роман Ткач взяв участь у засіданні комітету з питань аграрної політики та земельних відносин
12 березня відбулось засідання комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин. Під час засідання було прийняте рішення рекомендувати парламенту прийняти в цілому законопроект "Про внесення змін до статей 116, 124 Земельного кодексу України" (щодо набуття права оренди земельних ділянок за результатами аукціону).

Даний законопроект (реєстраційний номер 1368) був внесений до розгляду народними депутатами Валерієм Бевзенком, Євгеном Сігалом та Романом Ткачем.
Законопроектом передбачається уточнити положення Земельного кодексу України з питань набуття права оренди земельних ділянок за результатом аукціону.

На засіданні один із авторів проекту, народний депутат В. Бевзенко зазначив, що "суть змін полягає у приведенні у відповідність окремих норм Земельного кодексу України з Законом "Про оренду землі" в частині набуття права оренди земельних ділянок на аукціонах та визначити, у яких випадках юридичні та фізичні особи можуть набувати в оренду земельні ділянки без проведення аукціону". Це, на його думку, "дасть можливість усунути суперечності між окремими статтями цих законодавчих актів та розблокувати питання передачі в оренду земельних ділянок юридичним та фізичним особам, які отримали дозволи (ліцензії) для добування корисних копалин та спеціальне водокористування".

Крім того, наголошували члени Комітету, законопроект допоможе врегулювати питання, передбачивши, що аукціони з продажу права оренди проводяться лише за наявності розробленої документації з землеустрою щодо відведення земельної ділянки.
Комітет також вважає, що прийняття законопроекту сприятиме запобіганню негативних економічних наслідків, зумовлених недосконалістю законодавства при набутті права оренди земельних ділянок на аукціонах тощо.

iнформаційне управління Верховної Ради України

ТРК Вежа
Переглядів: 1088 | Додав: ifgeozem | Рейтинг: 0.0/0