Вівторок, 19.03.2024, 12:05 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід



Головна » 2008 » Березень » 18
Комітет з питань аграрної політики та земельних відносин рекомендує парламенту направити на доопрацювання законопроекти про внесення зміни до статті 14 Закону "Про оренду землі" та "Про внесення змін до деяких законодавчих актів" (щодо нотаріального посвідчення договорів оренди землі)
(Інформаційне управління)

Законопроектами (реєстр. №1091, 1091-1) пропонується встановити обов´язкове нотаріальне посвідчення для договорів оренди земельної ділянки, що укладаються на строк більше п´яти років.

Під час обговорення проектів члени Комітету зазначали, що в чинному законодавстві нема чітко визначеної позиції щодо здійснення нотаріального посвідчення договорів оренди землі. Тому, на думку народних депутатів, запровадження обов´язкового нотаріального посвідчення договорів оренди, яке пропонується законопроектом (реєстр. №1091), призведе до посилення економічного навантаження на власників земельних часток (паїв).

Членами Комітет ... Читати далі »
Просмотров: 1162 | Добавив: ifgeozem | Дата: 18.03.2008 | Рейтинг: 0.0/0

Комітет з питань аграрної політики та земельних відносин рекомендує парламенту направити на доопрацювання законопроекти "Про внесення змін до Земельного кодексу України щодо уточнення поняття "земельні відносини"
(Інформаційне управління)

Законопроектами (реєстр. №1303, №1466) пропонується розширити суть поняття "земельні відносини" та узгодити його з іншими нормами Земельного кодексу.

Під час обговорення члени Комітету погодилися з тим, що запропоновані зміни до статті 2 Земельного кодексу визначають лише земельні правовідносини у сфері власності на землю. Зверталася увага й на те, що ці зміни не узгоджується з іншими нормами цього кодексу, Положеннями земельного права України та інших правових галузей. Висловлювалися також зауваження, що законопроекти залишили поза увагою правовідносини у галузі управління, відтворення та охорони земель, застосування юридичної відповідальності за земельні правопорушення тощо.

Зважаючи на це, Комітет рек ... Читати далі »
Просмотров: 1162 | Добавив: ifgeozem | Дата: 18.03.2008 | Рейтинг: 0.0/0

Цього [2008] року має бути завершене складання пілотних проектів розмежування в населених пунктах земель державної та комунальної власності на площі 4,5 тис. га. На виконання цих та інших робіт за програмами проведення земельної реформи та збереження, відтворення земельних ресурсів в Державному бюджеті на 2008 рік передбачено понад 79 млн. гривень. Порядок використання цих коштів затверджено постановою Про використання у 2008 році коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення заходів з проведення земельної реформи, збереження, відтворення та забезпечення раціонального використання земельних ресурсів від 5 березня ц.р. N 151.

Відповідно до законодавства, в Україні має бути запроваджена комунальна власність на землі населених пунктів як інститут гарантування прав територіальних громад. Для цього із земель державної власності треба виділити частки, необхідні для формування ... Читати далі »
Просмотров: 1081 | Добавив: ifgeozem | Дата: 18.03.2008 | Рейтинг: 0.0/0