П'ятниця, 26.04.2024, 02:02 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2008 » Березень » 18 » "Про внесення змін до Земельного кодексу України щодо уточнення поняття "земельні відносини"
19:43
"Про внесення змін до Земельного кодексу України щодо уточнення поняття "земельні відносини"
Комітет з питань аграрної політики та земельних відносин рекомендує парламенту направити на доопрацювання законопроекти "Про внесення змін до Земельного кодексу України щодо уточнення поняття "земельні відносини"
(Інформаційне управління)

Законопроектами (реєстр. №1303, №1466) пропонується розширити суть поняття "земельні відносини" та узгодити його з іншими нормами Земельного кодексу.

Під час обговорення члени Комітету погодилися з тим, що запропоновані зміни до статті 2 Земельного кодексу визначають лише земельні правовідносини у сфері власності на землю. Зверталася увага й на те, що ці зміни не узгоджується з іншими нормами цього кодексу, Положеннями земельного права України та інших правових галузей. Висловлювалися також зауваження, що законопроекти залишили поза увагою правовідносини у галузі управління, відтворення та охорони земель, застосування юридичної відповідальності за земельні правопорушення тощо.

Зважаючи на це, Комітет рекомендує ці законопроекти повернути суб´єктам права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

Верховна Рада України
Переглядів: 1173 | Додав: ifgeozem | Рейтинг: 0.0/0