Вівторок, 19.03.2024, 12:55 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід



Головна » 2008 » Квітень » 08
Відбулася чергова Міжнародна науково-технічна конференція у Львові та його околицях (Яворівському військовому полігоні) 03-05 квітня 2008р.

Конференція організована Західним геодезичним Товариством під егідою Українського товариства геодезії і картографії за сприяння:
МІНІСТЕРСТВА ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
МІНІСТЕРСТВА ОХОРОНИ НАВКОЛИШНЬОГО ПРИРОДНОГО СЕРЕДОВИЩА
МІНІСТЕРСТВА ОБОРОНИ УКРАЇНИ
УКРАЇНСЬКОГО ТОВАРИСТВА ГЕОДЕЗІЇ ТА КАРТОГРАФІЇ
НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ “ЛЬВІВСЬКА ПОЛІТЕХНІКА”
ДЕРЖАВНОЇ СЛУЖБИ ГЕОДЕЗІЇ, КАРТОГРАФІЇ ТА КАДАСТРУ УКРАЇНИ
ДОЧІРНЬОГО ПІДПРИЄМСТВА "Укргеодезмарк"
НАУКОВО-ДОСЛІДНОГО ІНСТИТУТУ ГЕОДЕЗІЇ І КАРТОГРАФІЇ
ДЕРЖАВНОГО НАУКОВО-ВИРОБНИЧОГО ПІДПРИЄМСТВА “КАРТОГРАФІЯ”
ДЕРЖАВНОГО ПІДПРИЄМСТВА “УКРГЕОІНФОРМ”
ДЕРЖАВНОГО ПІДПРИЄМСТВА “КИЇВГЕОІНФОРМАТИКА”
ВАТ “ОДЕСАГАЗ”
ЗАТ КБ “ПАНОРАМА” ... Читати далі »
Категорія: Новини Товариства | Просмотров: 1849 | Добавив: ifgeozem | Дата: 08.04.2008 | Рейтинг: 0.0/0

Фракція БЮТ в Івано-Франківській обласній раді, яку очолює заступник голови облради Юрій Романюк, оприлюднила звернення до керівників області - голови облдержадміністрації Миколи Палійчука та голови облради Ігоря Олійника про необхідність “створення та впровадження прозорого та відкритого механізму приватизації і отримання права на оренду вільних земельних ділянок державної та комунальної форми власності несільськогосподарського призначення в області, шляхом регулярного друкування в офіційній пресі інформації про всі лоти, що виставляються на аукціон”. Про це 7 квітня повідомив ЗІК.

“Доцільним є заснування та випуск спеціального друкованого повноколірного видання під редакцією управління земельних ресурсів в області”, - зазначають бютівці.

”Таким чином, - йдеться у зверненні, - всі земельні ділянки несільськогосподарського призначення в області, які згідно вимог Закону України “Про державний бюджет України на 2008 рік” підлягають продажу або надаються в о ... Читати далі »
Просмотров: 1072 | Добавив: ifgeozem | Дата: 08.04.2008 | Рейтинг: 0.0/0

На щотижневій оперативній нараді з керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації голова ОДА Микола Палійчук дав доручення обласній архітектурі розібратись з фактами незаконного будівництва та не допускати більше таких випадків у майбутньому. За словами голови ОДА в області спостерігається тенденція: „Будують хто де хоче, і хто як хоче. Винних в кінці кінців немає – платять два штрафи по 180 грн і узаконюють будівництво через суд. Для чого в нас тоді діють відповідні контролюючі служби?”

Микола Палійчук своїм розпорядженням зобов’яже обласне та районні управління архітектури провести обстеження відповідних територій в області, виявити факти самовільного незаконного будівництва та взяти такі об’єкти на контроль. Власників незаконних будов будуть штрафувати згідно із законом на 50% від вартості будови, а саму будову зносити. В області не повинно бути хаотичного незаконного будівництва, контролюючі органи повинні належно виконувати свою роботу, вважає голова облдержадміні ... Читати далі »
Просмотров: 1113 | Добавив: ifgeozem | Дата: 08.04.2008 | Рейтинг: 0.0/0

Працівниками ДПІ в Снятинському районі в ході проведеної планової документальної перевірки встановлено, що підприємством „Л” придбано згідно договору купівлі-продажу земельну ділянку. Однак, підприємство вирішило, що сплачувати податок на землю комерційного використання не треба поспішати, а може і ревізори під час перевірки такого порушення не встановлять...

До ДПІ підприємство „Л” не подало розрахунок плати за землю та не здійснило оплату за землю, чим порушило п.п.4.1.1., п.п.4.1.4. п.4.1.ст.4 Закону України “Про порядок погашення зобов”язань податків перед бюджетами та державними цільовими фондами” від 21.12.2000р. (із внесеними змінами і доповненнями) та ст.5 Закону України від 3 липня 1992 року №2535-ХІІ “ Про плату за землю” (зі змінами та доповненнями).

Результат планової документальної перевірки для підприємства „Л” невтішний - донараховано плати за землю разом із штрафними санкціями 8,4 тис.грн . Платник свою провину перед місцевим бюджетом Снятинської міської ... Читати далі »
Просмотров: 1095 | Добавив: ifgeozem | Дата: 08.04.2008 | Рейтинг: 0.0/0

Прокуратурою Івано-Франківська порушено кримінальну справу відносно службових осіб Крихівецької сільської ради, управління земельних ресурсів, управління архітектури і містобудування міськвиконкому, управління охорони навколишнього природного середовища в області, державного підприємства “Івано-Франківський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою” за ознаками злочинів, передбачених ст. 364 ч. 2, ст. 366 ч. 2 КК України. Протиправно вилучено землі водного фонду та завдано шкоди територіальній громаді в розмірі 2 676 626 грн. Про це 2 квітня ЗІКу повідомила прес-секретар прокурора області Людмила Гласова.

Місцеві чиновники склали проект землеустрою по передачі в оренду ПП “Колегія” земельної ділянки, площею 8,1262 га, знаючи про наявність на ній двох ставків площею 1,7479 га.

Погоджено цей проект “з метою надання вигляду нібито законного надання в оренду землі”. Видано заздалегідь неправдиві висновки щодо якісної характеристики водних об’єктів ... Читати далі »
Просмотров: 1087 | Добавив: ifgeozem | Дата: 08.04.2008 | Рейтинг: 0.0/0

Упродовж останніх днів у засобах масової інформації публікуються повідомлення про стан проведення грошової оцінки земель населених пунктів Івано-франківської області.

До Асоціації «Земельна спілка України» надійшов лист головного управління земельних ресурсів у Івано-Франківській області, в якому уточнюється інформація щодо проведення грошової оцінки земель. Наводимо текст листа повністю, без скорочень та правок.


У зв'язку із численними публікаціями на різноманітних інформаційних порталах не коректної та відверто перекрученої, невірної інформації про стан проведення грошової оцінки земель населених пунктів у Івано-Франківській області головне управління земельних ресурсів у Івано-Франківській області інформує про наступне.

На виконання Програми земельної реформи Івано-Франківської області до 2010 року, затвердженої рішенням Івано-Франківської обласної ради від 12.03.04 № 332-10/2004 станом на 21.03.08 на території області з 804 населених пунктів, проведено ... Читати далі »
Просмотров: 1788 | Добавив: ifgeozem | Дата: 08.04.2008 | Рейтинг: 0.0/0