Вівторок, 19.03.2024, 07:10 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід



Головна » 2008 » Квітень » 01
26 березня Господарський суд Івано-Франківської області виніс Ухвалу про заборону здійснювати телевізійну трансляцію документального фільму «За лаштунками влади земельні зловживання мера Анушкевичуса» на ОТБ «Галичина» та у інший спосіб поширювати інформацію про виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради або його керівництво, в якій міститься звинувачення у зловживаннях без посилання на відповідний обвинувальний вирок суду, який набрав законної сили до винесення судового рішення.

Дану Ухвалу суд виніс після розгляду Позовної заяви, яку подав виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради. Відповідна заява МВК була реакцією на розповсюдження в місті плакатів про те, що на ОТБ «Галичина» за сприяння фракції «Блок Юлії Тимошенко» у міській раді о 19-00 буде транслюватися документальний фільм «За лаштунками влади земельні зловживання мера Анушкевичуса». Позивач до суду переконаний, що демонстрація фільму суперечить основним принципам та вимогам законодавства у сфері пош ... Читати далі »
Просмотров: 1182 | Добавив: ifgeozem | Дата: 01.04.2008 | Рейтинг: 0.0/0

Результати проведених перевірок засвідчують, що порушення земельного законодавства допускаються як органами місцевого самоврядування, контролюючими органами, так і землекористувачами.
Непоодинокими стали випадки, коли органи місцевої влади при прийнятті рішень з приводу розпоряджання комунальними землями виходять за межі власних повноважень. До прикладу можна навести Ворохтянську сільську раду, яка прийняла рішення про вилучення у обласного кістково-туберкульозного санаторію “Смерічка” земельної ділянки площею 0,4312 га та надали дозвіл громадянці К. на виготовлення проектної документації щодо відведення вказаної землі.
З метою усунення цих порушень прокурором м. Яремча заявлено до окружного адміністративного суду позовну заяву про визнання незаконними і скасування вказаних рішень та повернення землі у користування санаторію.
Грубі порушення земельного законодавства виявлено органами прокуратури при безоплатному наданню громадянам у власність земельних ді ... Читати далі »
Просмотров: 1554 | Добавив: ifgeozem | Дата: 01.04.2008 | Рейтинг: 0.0/0

Івано-Франківська обласна рада, розглянувши відповідне звернення нафтогазовидобувного управління “Надвірнанафтогаз” ВАТ “Укрнафта”, вирішила надати згоду на отримання гірничого відводу площею 241,03 га для промислової розробки Монастирчанського нафтогазоконденсатного родовища. Про це 31 березня ЗІКу повідомили у прес-службі голови облради.


Монастирчанське нафтогазоконденсатне родовище знаходиться на території Марківської, Монастирчанськоїта Бабченської сільських рад Богородчанського району.

Довідка ЗІКу.

Положення про порядок надання гірничих відводів затверджене постановою Кабміну 27 січня 1995 року.

Західна інформаційна корпорація
Просмотров: 1218 | Добавив: ifgeozem | Дата: 01.04.2008 | Рейтинг: 0.0/0

Гірничий відвід площею 8,8 га у Рогатинському районі, Івано-Франківська обласна рада рішенням 20 сесії надала ТОВ “Інтерофіс Лімітед” для розробки Колоколинського родовища гіпсу. Про це 31 березня ЗІКу повідомили у прес-службі голови облради.

Родовище гіпсу знаходиться на території Колоколинської сільської ради.

Довідка ЗІКу.

Положення про порядок надання гірничих відводів затверджене постановою Кабміну 27 січня 1995 року.

Західна інформаційна корпорація
Просмотров: 1252 | Добавив: ifgeozem | Дата: 01.04.2008 | Рейтинг: 0.0/0

Івано-Франківська обласна рада рішенням 20 сесії, минулої п'ятниці, надала згоду ВАТ “Івано-Франківськцемент” на отримання спеціального дозволу на промислову розробку Міжгірсько-Маріямпільського родовища вапняку, площею 71,2 га . Про це 31 березня ЗІКу повідомили у прес-службі голови облради.

Водночас сесія вирішила: відкласти погодження на частину родовища, площею 46,8 га, у зв’язку зі спірністю приналежності земельної ділянки до території Галицького національного природного парку.

Довідка ЗІКу.

Згідно с.16 Закону України “Про промислово-заповідний фонд України”, розробка корисних копалин на території національно-природного парку заборонена.

Західна інформаційна корпорація
Просмотров: 1272 | Добавив: ifgeozem | Дата: 01.04.2008 | Рейтинг: 0.0/0

20 сесія Івано-Франківської обласної ради схвалила звернення до Кабінету Міністрів України, Генеральної прокуратури, Міністерства оборони і Міністерства охорони навколишнього природного середовища України про передачу лісів Прикарпатського військового лісгоспу площею 6,54 тис. га у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області. Та проведення перевірки діяльності військового лісгоспу, Львівської лісовпорядної експедиції та місцевих контролюючих органів. Про це 31 березня ЗІКу повідомили у прес-службі голови облради.

“Депутати Івано-Франківської облради стурбовані результатами перевірки робочою групою фактів, викладених у зверненнях до обласної ради жителів села Майдан Тисменицького району та сільського голови щодо діяльності Прикарпатського військового лісгоспу , земельні ділянки лісового фонду якого становлять 7997 га, в тому числі вкриті лісом - 7 048 га, - йдеться у зверненні. - Встановлено - ліси Прикарпатського військового втратили своє п ... Читати далі »
Просмотров: 1092 | Добавив: ifgeozem | Дата: 01.04.2008 | Рейтинг: 0.0/0