П'ятниця, 29.03.2024, 18:18 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2008 » Квітень » 8 » Службові особи Крихівецької сільради завдали державі збитків на понад 2,5 млн грн. Прокуратура Івано-Франківська порушила кримінальну справу
18:38
Службові особи Крихівецької сільради завдали державі збитків на понад 2,5 млн грн. Прокуратура Івано-Франківська порушила кримінальну справу
Прокуратурою Івано-Франківська порушено кримінальну справу відносно службових осіб Крихівецької сільської ради, управління земельних ресурсів, управління архітектури і містобудування міськвиконкому, управління охорони навколишнього природного середовища в області, державного підприємства “Івано-Франківський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою” за ознаками злочинів, передбачених ст. 364 ч. 2, ст. 366 ч. 2 КК України. Протиправно вилучено землі водного фонду та завдано шкоди територіальній громаді в розмірі 2 676 626 грн. Про це 2 квітня ЗІКу повідомила прес-секретар прокурора області Людмила Гласова.

Місцеві чиновники склали проект землеустрою по передачі в оренду ПП “Колегія” земельної ділянки, площею 8,1262 га, знаючи про наявність на ній двох ставків площею 1,7479 га.

Погоджено цей проект “з метою надання вигляду нібито законного надання в оренду землі”. Видано заздалегідь неправдиві висновки щодо якісної характеристики водних об’єктів та земель водного фонду під виглядом пасовищ, змінивши її фактичне цільове призначення”.

Також прокуратурою області порушено кримінальну справу відносно службових осіб Богородчанської селищної ради, які склали та видали неправдиві рішення сесії селищної ради про надання дозволу на обстеження і вибір земельної ділянки для будівництва багатоквартирного житлового будинку з торговельними приміщеннями ТОВ “МЖК - Експрес-24”. На розгляд постійно діючої земельної комісії та сесії селищної ради це питання не виносилися, рішення не приймалося.

Західна інформаційна корпорація
Переглядів: 1093 | Додав: ifgeozem | Рейтинг: 0.0/0