Четвер, 28.03.2024, 16:40 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід



Головна » 2007 » Березень » 06
Государственный комитет по земельным ресурсам разработал единую автоматизированную систему, которая начнет работать после принятия парламентом соответствующего закона

После введения автоматизированной системы кадастрово-регистрационный механизм будет работать по принципу единого окна. Ожидается, что создание автоматизированной системы земельного кадастра значительно упростит процедуру приобретения земельной собственности. По мнению разработчиков, эта система позволит определить реальную рыночную стоимость земель, что создаст основы для расчета прозрачной и справедливой платы за землю и сведет к минимуму факты уклонения от уплаты налогов.

Власти ожидают, что это повысит поступления в бюджет. «Установление четких границ земельных участков, недопущение наложения одного участка на другой, контроль за использованием земель государственными органами увеличат налоговые поступления за год после введения этой системы не менее чем в полтора-два раза»,— утверждает генеральный дирек ... Читати далі »

Просмотров: 1305 | Добавив: ifgeozem | Дата: 06.03.2007 | Рейтинг: 0.0/0

Щоправда, поки він охоплює лише Київську область. Загальнодержавна система може запрацювати вже через три місяці, переконані у Держкомземі. Сьогодні тут вперше показували як виглядає електронна версія.

Єдиний автоматизований кадастр міститиме інформацію про всі земельні ділянки України та їх власників. Система, за словами розробників, значно спростить процедуру землевідведення. Водночас при створенні системи розробники зіткнулися з відсутністю інформації та її цілеспрямованому викривленні. Чимало ділянок одночасно є власністю кількох осіб.

Однак, зібрана інформація, як і електронний кадастр, поки не є офіційними документами, оскільки в Україні майже повністю відсутня відповідна законодавча база. Електронний кадастр може запрацювати лише за умови ухваленням парламентом закону про земельний кадастр та ринок землі. У Держкомземі впевнені, що коли земельний ринок стане прозорим, земля здешевшає.

Микола Сидоренко, голова Державного комітету України із земельних ресурсів: "Ціни б ... Читати далі »

Просмотров: 1536 | Добавив: ifgeozem | Дата: 06.03.2007 | Рейтинг: 0.0/0

У зв’язку з тим, що в засобах масової інформації та мережі Інтернет масово поширюється завідомо неправдива інформація щодо ситуації, яка склалася в Косівському районі навколо функціонування національного природного парку «Гуцульщина», зокрема про те, що п’ята сесія райради 27 грудня 2006 року прийняла рішення про припинення діяльності НПП «Гуцульщина», звертаємось до громадськості з наступною інформацією.

На території Косівського району Івано-Франківської області тривалий час існує й потребує нагального вирішення конфлікт місцевої громади з національним природним парком «Гуцульщина». Його суть полягає у відмові сільських громад погодити вилучення земель для створення НПП «Гуцульщина» (74 % лісових площ району) з одного боку, та намагання адміністрації Парку та Мінприроди реалізувати адміністративно-силовий варіант виконання виконання Указу Президента Л.Кучми від 14.05.2002 р. №456 «Про створення національного природного парку «Гуцульщина».

27 грудня 2006 року на другому ... Читати далі »

Просмотров: 1344 | Добавив: ifgeozem | Дата: 06.03.2007 | Рейтинг: 0.0/0

Единая система земельного кадастра страны заработает через три месяца

Итоги начавшейся полтора десятилетия назад аграрной реформы скромны: рынка земли и ряда важных законов нет, акт на пай не получил каждый десятый владелец. Правительство радикально: ликвидировав Госкомзем, чиновники обещают скорый запуск системы учета пахоты.

Вчера председатель Государственного комитета земельных ресурсов Николай Сидоренко заявил, что единая автоматизированная система земельного кадастра -- учета пахоты -- начнет функционировать после вступления в силу закона «О земельном кадастре».

«Технически и методически мы готовы к этой работе. Будет закон, и система будет работать», -- сказал он Украинским новостям.

Сам законопроект, полагает чиновник, Верховная Рада рассмотрит во втором чтении в текущем месяце.

«Было обещание рассмотреть его в январе, было в феврале, есть обещание, что он будет рассмотрен в марте», -- сказал Сидоренко.

Генеральный директор «Центра государст ... Читати далі »

Просмотров: 1383 | Добавив: ifgeozem | Дата: 06.03.2007 | Рейтинг: 0.0/0

У роботі "круглого столу" та презентації взяли участь Голова Комітету та його заступники, начальники структурних підрозділів, керівники територіальних органів земельних ресурсів, представники громадськості та народний депутат Микола Присяжнюк. Із вступним словом до присутніх звернувся Голова Держкомзему Микола Сидоренко. Він, зокрема, зазначив, що Україна залишається єдиною державою, де не прийнято закон про державний земельний кадастр, тому досі не виконані необхідні роботи для його ведення повною мірою.

Відсутність закону стримує розробку нормативно-методичної бази ведення кадастру, а це блокує запровадження кадастрово-реєстраційної системи і особливо використання багатозатратних даних, що є в наявності в Україні й певною мірою створює ситуацію правової невизначеності в цій галузі.

- Держава не повинна втратити впливу на ці важливі процеси, - підкреслив Микола Сидоренко.- Державні пріоритети, включаючи європейський вибір України, а також підготовлену Урядом національну страте ... Читати далі »

Просмотров: 2060 | Добавив: ifgeozem | Дата: 06.03.2007 | Рейтинг: 0.0/0