П'ятниця, 26.04.2024, 22:31 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід



Головна » 2007 » Березень » 14
У зв’язку з відсутністю коштів на сьогоднішній день немає повної інвентаризації земель у Закарпатській області. Проте, до кінця цього року голова обласного головного управління земельних ресурсів Іван Калинич пообіцяв повну інвентаризацію земель державних господарств. Про це він розповів 13 березня під час брифінгу, повідомляє власкор ЗІКу.

Він сказав, що наразі не знає, скільки необхідно коштів для проведення обліку, але «гроші знайдуться», управління земельних ресурсів зараз над цим «ламає голову».

На 8,5 тис. кв. км із майже 13 тисяч проведено аерофотозйомку, яка дозволяє з точністю до 1-2 метрів облікувати земельні ділянки. Майже 60% території Закарпаття зайнято лісами, а це майже 13 тисяч км квадратних. Під природозаповідний фонд віднесено майже 80 тис. га, з яких близько 77 тис. га знаходиться у державній власності.

Західна iнформаційна корпорація

Просмотров: 1278 | Добавив: ifgeozem | Дата: 14.03.2007 | Рейтинг: 0.0/0

Кабінет Міністрів затвердив порядок використання бюджетних коштів для проведення земельної реформи

1. Порядок визначає механізм використання у 2007 році коштів, передбачених Мінприроди у державному бюджеті за бюджетними програмами "Проведення земельної реформи" і "Збереження, відтворення та забезпечення раціонального використання земельних ресурсів" (далі - бюджетні кошти).

2. Розпорядником бюджетних коштів нижчого рівня є Держкомзем, який згідно з планами заходів щодо проведення земельної реформи, збереження, відтворення та забезпечення раціонального використання земельних ресурсів (далі - плани заходів) здійснює розподіл бюджетних коштів.

3. Бюджетні кошти використовуються відповідно до переліку робіт згідно з додатком з урахуванням таких пріоритетних напрямів, на реалізацію яких виділяється не менш як 80 відсотків загального обсягу коштів:

оновлення планово-картографічних матеріалів;

виготовлення бланків державних актів на право власності на земельну ділян ... Читати далі »

Просмотров: 1254 | Добавив: ifgeozem | Дата: 14.03.2007 | Рейтинг: 0.0/0

Законопроект про засади вилучення (викупу) земель права приватної власності рекомендовано прийняти в цілому

На засіданні Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин, у якому взяв участь перший заступник Голови Держкомзему Микола Калюжний, розглянуто проект Закону України "Про організаційно-правові засади вилучення (викупу) земель права приватної власності". Законопроект рекомендовано парламенту прийняти в цілому.

Законопроектом (реєстр. № 2141), внесеним народними депутатами Кириленком І., Парубком О., Сільченком В., пропонується на законодавчому рівні врегулювати питання щодо визначення правових, організаційних та фінансових засад вилучення (викупу) земельних ділянок права приватної власності для суспільних потреб та з мотивів суспільної необхідності.

За повідомленням інформаційного управління Верховної Ради, до другого читання законопроекту було враховано конкретні пропозиції, висловлені народними депутатами. Зокрема, стосовно викупу земельної ділянки ... Читати далі »

Просмотров: 1316 | Добавив: ifgeozem | Дата: 14.03.2007 | Рейтинг: 0.0/0