Четвер, 09.05.2024, 02:19 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2007 » Березень » 6 » В Україні створено електронний земельний кадастр
19:55
В Україні створено електронний земельний кадастр
Щоправда, поки він охоплює лише Київську область. Загальнодержавна система може запрацювати вже через три місяці, переконані у Держкомземі. Сьогодні тут вперше показували як виглядає електронна версія.

Єдиний автоматизований кадастр міститиме інформацію про всі земельні ділянки України та їх власників. Система, за словами розробників, значно спростить процедуру землевідведення. Водночас при створенні системи розробники зіткнулися з відсутністю інформації та її цілеспрямованому викривленні. Чимало ділянок одночасно є власністю кількох осіб.

Однак, зібрана інформація, як і електронний кадастр, поки не є офіційними документами, оскільки в Україні майже повністю відсутня відповідна законодавча база. Електронний кадастр може запрацювати лише за умови ухваленням парламентом закону про земельний кадастр та ринок землі. У Держкомземі впевнені, що коли земельний ринок стане прозорим, земля здешевшає.

Микола Сидоренко, голова Державного комітету України із земельних ресурсів: "Ціни будуть легалізовуватися і будуть зростати, а чорного ринку ціни впадуть — ринок скаже ціну, а не чорний ринок".//ICTV

Переглядів: 1544 | Додав: ifgeozem | Рейтинг: 0.0/0