П'ятниця, 26.04.2024, 21:49 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід



Головна » 2007 » Червень » 15
Територіальна громада Івано-Франківська вочевидь пам’ятає скандальну 13-у сесію міської ради, коли рішенням від 6 березня 2007 року “Про перевірку правомірності дій посадових осіб виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради” було створено тимчасову комісію для перевірки можливих фактів порушень у сфері земельних відносин і будівництва. “ЗК” стали відомі перші результати роботи комісії. Варто зауважити, якщо раніше на її засідання з тих чи інших причин з’являлися не всі представники депутатських фракцій, делеговані до комісії, то тепер вона, як правило, працює в повному складі.

Нещодавно на адресу голови ОДА Романа Ткача та голови обласної ради Ігоря Олійника від голови тимчасової комісії Володимира Стасюка надійшла інформація щодо окремих фактів порушень у діяльності виконавчого комітету та міської ради.
Зокрема, “виявлено факти чітко продуманого незаконного сприяння посадовими особами виконкому у виділенні забудовникам земельної ділянки площею 18 га на території ко ... Читати далі »

Просмотров: 1235 | Добавив: ifgeozem | Дата: 15.06.2007 | Рейтинг: 0.0/0

На виконання доручення Кабінету Міністрів України від 29.12.2006 № 53257/16/1-06 розроблено проект Закону України „Про внесення змін до Закону України „Про топографо-геодезичну і картографічну діяльність”

ЗАКОН УКРАЇНИ
„Про внесення змін до Закону України „Про топографо-геодезичну і картографічну діяльність”

Верховна Рада України п о с т а н о в л я є:
I. Внести зміни до Закону України „Про топографо-геодезичну і картографічну діяльність” (Відомості Верховної Ради, 1999 р., № 5-6, ст.46; 2003 р., № 27, ст.209, № 30, ст. 247; № 22, ст. 184, ст.199),
виклавши його у такій редакції:

Текст Закон України „Про топографо-геодезичну і картографічну діяльність”

Науково-дослідний інститут геодезії і картографії

Просмотров: 1183 | Добавив: ifgeozem | Дата: 15.06.2007 | Рейтинг: 0.0/0

Держземінспекція розглянула звернення начальника управління з контролю за використанням та охороною земель у Івано-Франківській області Д. Д. Гнип’юка з питання надання роз’яснення стосовно повноважень сільських, селищних, міських рад щодо розпоряджання землями без встановлення меж адміністративно-територіальних утворень.

Відповідь-коментар начальника Держземінспекції Олександра Нечипоренка:

- Згідно зі статтею 173 Земельного кодексу України (далі – Кодекс) межа району, села, селища, міста, району в місті – це умовна замкнена лінія на поверхні землі, що відокремлює територію району, села, селища, міста, району в місті від інших територій. Межі району, села, селища, міста, району в місті встановлюються і змінюються за проектами землеустрою, які розробляються відповідно до техніко-економічного обґрунтування їх розвитку, генеральних планів населених пунктів. Включення земельних ділянок у межі району, села, селища, міста, району в місті не тягне за собою припинення права власно ... Читати далі »

Просмотров: 1324 | Добавив: ifgeozem | Дата: 15.06.2007 | Рейтинг: 0.0/0

Про це заявив Президент України Віктор Ющенко, відкриваючи 19 міжнародну виставку-ярмарок «Агро-2007» у Києві.

Президент вважає неможливим продовження мораторію на купівлю-продаж земель сільськогосподарського призначення, дія якого закінчується 1 січня 2008 року. «Моя позиція незмінна: селу потрібен ринок. Земля – це товар, і продовження мораторію не може бути», - підкреслив глава держави.

Віктор Ющенко переконаний, що відміна мораторію на продаж сільгоспземель покращить інвестиційний клімат у сільському господарстві України. «Відміна мораторію на продаж землі з 2008 року, переконаний, стане найкращим стимулом для поліпшення бізнес-клімату в Україні», - зазначив він.

Державне агентство земельних ресурсів України

Просмотров: 1167 | Добавив: ifgeozem | Дата: 15.06.2007 | Рейтинг: 0.0/0

Комітет з питань аграрної політики та земельних відносин рекомендує парламенту направити на доопрацювання Закон "Про державний земельний кадастр" до головного комітету

Як відомо, закон (реєстр. №0948) установлює правові, економічні та організаційні основи діяльності у сфері державного земельного кадастру з метою інформаційного забезпечення управління земельними ресурсами та використання його відомостей.

На думку Президента України, цей закон, прийнятий Верховною Радою України 20 березня 2007 року, не може бути підписаний тому, що "його концепція не відповідає інтересам держави та громадянина, містить конструктивні вади, які не забезпечують формування в Україні належної кадастрово-реєстраційної системи".

За повідомленням Інформаційного управління Верховної Ради, члени Комітету, проаналізувавши пропозиції Президента України до закону, дійшли висновку, що варто частково погодитися з ними. Зокрема, із зауваженнями щодо визначення безпосередньо порядку та підстав надання відомос ... Читати далі »

Просмотров: 1125 | Добавив: ifgeozem | Дата: 15.06.2007 | Рейтинг: 0.0/0

Опитування проводилось силами землевпорядної служби області. Опитано близько 300 громадян різної вікової категорії та різного соціального статусу. Охоплено всі групи населення.

Для проведенння анкетування було вибрано три райони з різними типами: сільськогосподарський - Городенківський, промислово-сільськогосподарський - Калуський та рекреаційний - Косівський район.

Громадяни давали відповіді на 14 запитань, вибираючи відповіді із запропонованих, у тому числі з можливим власним варіантом.

Серед інших значилось і запитання щодо зацікавленості земельними питаннями за останні 15 років.

Протягом 1992-2003 років відмічалось плавне зростання зацікавленості населення земельними питаннями, яке різко зросло упродовж 2003-2007 років. Можна вважати, що наведені дані відображають не тільки Івано-Франківську область, а й ситуацію в Україні загалом більшою чи меншою мірою, залежно від інвестиційної привабливості регіону та безпосередньо населеного пункту, окремої земельної ділянки. < ... Читати далі »

Просмотров: 1124 | Добавив: ifgeozem | Дата: 15.06.2007 | Рейтинг: 0.0/0