П'ятниця, 26.04.2024, 17:46 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2007 » Червень » 15 » Іванофранківці визначили рівень зацікавленості населення земельними питаннями
13:29
Іванофранківці визначили рівень зацікавленості населення земельними питаннями
Опитування проводилось силами землевпорядної служби області. Опитано близько 300 громадян різної вікової категорії та різного соціального статусу. Охоплено всі групи населення.

Для проведенння анкетування було вибрано три райони з різними типами: сільськогосподарський - Городенківський, промислово-сільськогосподарський - Калуський та рекреаційний - Косівський район.

Громадяни давали відповіді на 14 запитань, вибираючи відповіді із запропонованих, у тому числі з можливим власним варіантом.

Серед інших значилось і запитання щодо зацікавленості земельними питаннями за останні 15 років.

Протягом 1992-2003 років відмічалось плавне зростання зацікавленості населення земельними питаннями, яке різко зросло упродовж 2003-2007 років. Можна вважати, що наведені дані відображають не тільки Івано-Франківську область, а й ситуацію в Україні загалом більшою чи меншою мірою, залежно від інвестиційної привабливості регіону та безпосередньо населеного пункту, окремої земельної ділянки.

В основному громадяни позитивно ставляться до проведення земельної реформи в області; 47% опитаних громадян підтримують її, 15% ставляться до неї байдуже і 32% вважають, що вона йде не в тому руслі.

Громадянам важко сказати (44%) чи вплине зняття мораторію (заборони) на продаж земельних часток (паїв) на розвиток сільського господарства; 32% опитаних вважають, що вплине, причому на розвиток економіки в цілому, 1% вважає, що все залежить від напрямку розвитку ринку земель сільськогосподарського призначення та його законодавчого забезпечення.

Відповіді та коментарі опитаних громадян до запропонованих їм анкет допоможуть обласному головному управлінню земельних ресурсів визначити рівень зацікавленості населення земельними питаннями, проблематику в даній галузі, що буде основною базою для формування необхідних інформаційних, практичних заходів, розроблення програми спільних дій з органами місцевого самоврядування та виконавчої влади.

по матеріалам Державне агентство земельних ресурсів України

Переглядів: 1125 | Додав: ifgeozem | Рейтинг: 0.0/0