Четвер, 25.04.2024, 16:44 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід



Головна » 2007 » Червень » 08
акон України "Про внесення зміни до статті 18 Закону України "Про оцінку земель" (КМУ; реєстр. № 2509) уточнює періодичність проведення нормативної грошової оцінки земель, яка: у межах населених пунктів має здійснюватися не рідше ніж один раз на 5-7 років; розташованих за межами населених пунктів земельних ділянок сільськогосподарського призначення - не рідше ніж один раз на 5-7 років, а несільськогосподарського призначення - не рідше ніж один раз на 7-10 років.

Нормативно-правовими актами в даній сфері є Земельний кодекс України від 25.10.01, Закон України "Про оцінку земель" від 11.12.03, Закон України "Про плату за землю" від 03.07.92 (зі змінами), Закон України "Про оренду землі" від 06.10.98, постанова Кабінету Міністрів України "Про методику грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення та населених пунктів" від 23.03.95 (зі змінами), постанова Кабінету Міністрів України від 12.05.2000 "Про проведення індексації грошової оцінки земель".

Закон України "Про внес ... Читати далі »

Просмотров: 1169 | Добавив: ifgeozem | Дата: 08.06.2007 | Рейтинг: 5.0/1

Пані Кучер, відкриваючи семінар, звернула увагу на те, що земельні питання є на сьогодні досить актуальними та злободенними і саме тому із проханням залучити фахівців земельного законодавства неодноразово зверталися до райдержадміністрації голови місцевих рад.

Про застосування земельного законодавства органами місцевого самоврядування і державного контролю за використанням та охороною земель на семінарі говорили начальник районного відділу земельних ресурсів Василь Мельник, заступник в. о. директора ДП «Івано-Франківський інститут землеустрою» Юстина Боринська, начальник управління з контролю за використанням та охороною земель в Івано-Франківській області Дмитро Гнип'юк та інші. Дмитро Гнип'юк, зокрема, звернув увагу на те, що у зв'язку з відсутністю вільних земель в Івано-Франківську Тисменицький район став надзвичайно привабливим. Наголошувалося також, що голови місцевих рад не мають права розпоряджатися землями, які знаходяться за межами населеного пункту.

Перший заступник ... Читати далі »

Просмотров: 1079 | Добавив: ifgeozem | Дата: 08.06.2007 | Рейтинг: 0.0/0

Постачання питною водою мікрорайону "Пасічна" під загрозою. Наразі ні медики, ні міська влада, ні прокуратура небезпеку усунути не в змозі, оскільки "водна" проблема насправді виявилася земельною.

Два резервуари з чистою водою (РЧВ), звідки п'ють багатоповерхівки і приватні будинки в Пасічній, знаходяться на Калуському шосе — на горі, вище від радіозаводу і заправки. Розташування РЧВ саме тут невипадкове: водопостачання влаштовано за методом сполучних посудин і є надзвичайно економним. У резервуари воду напомповують, а звідти вона, відповідно до рельєфу, вже без допомоги насосів по трубі тече вниз. Природній тиск виштовхує воду на рівень до п'ятих поверхів включно.

Хто сидить на трубі?
Територія, якою прокладено водогін, вважається охоронною зоною — її не можна забудовувати і захаращувати (ЗУ "Про питну воду та питне водопостачання", "Про трубопровідний транспорт", ст. 113 Земельного Кодексу України). Тим не менше, на ділянці, що межує з РЧВ, звели виробнич ... Читати далі »

Просмотров: 1136 | Добавив: ifgeozem | Дата: 08.06.2007 | Рейтинг: 0.0/0