П'ятниця, 19.04.2024, 19:04 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід



Головна » 2008 » Травень » 30
Єдиний Центр закликає політичні сили коаліції, Блок Юлії Тимошенко та Блок «Наша Україна – Народна Самооборона» приступити до практичного вирішення проблем, що стоять на заваді запровадження в Україні цивілізованого та прозорого ринку землі.

Ми добре знаємо, що українські селяни, володіючи земельними ділянками, фактично, стали заручниками аферистів, ділків, яким є вигідним теперішній стан справ в Україні.

Однак сьогодні ми стаємо свідками чергової ганьби над українським селянином. Закон про внесення змін до деяких законодавчих актів, поспіхом проголосований Верховною Радою, створює нові проблеми, зокрема у сфері продажу земель. Нас непокоїть намір монополізувати право продажу земель Держкомземом, що, фактично, є зазіханням на землі запасу і лісогосподарські землі, і нівеляцією елементарного розрізнення землі державної і комунальної власності. Ми переконані, що це поспішне вирішення земельного питання насправді має на меті впровадження нових форм «дерибану», через що украї ... Читати далі »
Просмотров: 1103 | Добавив: ifgeozem | Дата: 30.05.2008 | Рейтинг: 0.0/0

Положення Закону України «Про Державний бюджет України на 20008 рік …» (в галузі земельних відносин),
визнані Конституційним Судом України 22 травня 2008 року неконституційними:

КСУ: Визнати такими, що не відповідають Конституції України (є неконституційними), положення статті 67 розділу І, пунктів 2-4, 6-8, 10-18, підпункту 7 пункту 19, пунктів 20-22, 24-34, підпунктів 1-6, 8-12 пункту 35, пунктів 36-100 розділу ІІ «Внесення змін до деяких законодавчих актів України» та пункту 3 розділу ІІІ «Прикінцеві положення» Закону України «Про Державний бюджет України на 2008 рік та про внесення змін до деяких законодавчих актів України».

«З А К О Н У К Р А Ї Н И
Про Державний бюджет України на 2008 рік та про внесення змін до деяких законодавчих актів України
(Відомості Верховної Ради України (ВВР), 2008, N 5-6, N 7-8, ст.78)
{Із змінами, внесеними згідно із Законом N 279-VI ( 279-17 ) від 1 ... Читати далі »
Просмотров: 1252 | Добавив: ifgeozem | Дата: 30.05.2008 | Рейтинг: 0.0/0

Підсудність земельних спорів визначатиметься місцем
розташування спірної ділянки


Комітет з питань правосуддя рекомендує парламенту прийняти за основу проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо визначення підсудності справ з питань земельних відносин». Законопроектом (реєстр. №1047) пропонується доповнити Господарський процесуальний кодекс, Цивільний процесуальний кодекс, Кодекс адміністративного судочинства України положеннями, які передбачають розгляд справ з приводу земельних відносин за місцезнаходженням об´єктів земельних відносин.

За повідомленням Інформаційного управління ВРУ, члени Комітету підтримали ідею законопроекту, однак висловили до нього окремі зауваження та пропозиції.

Під час обговорення проекту зазначалося, що в порівняльній таблиці до законопроекту не враховано останню редакцію статті 16 ГПК України зі змінами, внесеними Законом «Про внесення змін до деяких законодавчи ... Читати далі »
Просмотров: 1766 | Добавив: ifgeozem | Дата: 30.05.2008 | Рейтинг: 4.0/1

Максим Федорченко: «Прекратить агонию земельной реформы можно только волевым актом – снятием моратория»
20.05.2008

Правительство в очередной раз попыталось принять Постановление о земельных аукционах, и снова Президент приостановил его действие. Но Постановление Кабмина незаконно только в той части, которая касается продажи права собственности на земельные участки, при этом продажа права аренды на земельный участок регулируется законодательством, не обязательно именно законом. Однако противостояние власти в этом вопросе не дает возможности нормально работать первичному рынку земли уже 5 месяцев. Земля же на вторичном рынке безудержно дорожает. Что ждет рынок земли Украины в ближайшее время? Среди специалистов есть много различных мнений по этому поводу, с просьбой высказаться по этому поводу «Строительная деятельность» обратилась к директору информационно-ресурсного центр ... Читати далі »
Просмотров: 1084 | Добавив: ifgeozem | Дата: 30.05.2008 | Рейтинг: 0.0/0