Середа, 24.04.2024, 11:26 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2008 » Травень » 30 » Єдиний центр знає як вирішити земельні питання?
17:44
Єдиний центр знає як вирішити земельні питання?
Єдиний Центр закликає політичні сили коаліції, Блок Юлії Тимошенко та Блок «Наша Україна – Народна Самооборона» приступити до практичного вирішення проблем, що стоять на заваді запровадження в Україні цивілізованого та прозорого ринку землі.

Ми добре знаємо, що українські селяни, володіючи земельними ділянками, фактично, стали заручниками аферистів, ділків, яким є вигідним теперішній стан справ в Україні.

Однак сьогодні ми стаємо свідками чергової ганьби над українським селянином. Закон про внесення змін до деяких законодавчих актів, поспіхом проголосований Верховною Радою, створює нові проблеми, зокрема у сфері продажу земель. Нас непокоїть намір монополізувати право продажу земель Держкомземом, що, фактично, є зазіханням на землі запасу і лісогосподарські землі, і нівеляцією елементарного розрізнення землі державної і комунальної власності. Ми переконані, що це поспішне вирішення земельного питання насправді має на меті впровадження нових форм «дерибану», через що українське село ще більше потерпатиме від нужди та занепаду.

Поспішне вирішення земельного питання також може загрожувати підготовці та проведенню Євро-2012 в Україні, оскільки навряд чи відведені під забудови земельні ділянки матимуть належну нормативно-правову легітимність.

Єдиний Центр пропонує відмовитися від будь-якої політичної доцільності щодо вирішення земельного питання і зробити чіткі, прозорі та зважені кроки. Для повного зняття мораторію та включення земель сільськогосподарського призначення у вільний обіг необхідно прийняти два законопроекти: «Про ринок землі» та «Про державний земельний кадастр». Тільки прийняття цих законів може бути правовою легітимністю щодо впровадження змін до Земельного кодексу, що стосуватимуться скасування зазначеного мораторію. Будь-який інший шлях вирішення цього питання є неконституційним та корупційним.

Єдиний Центр закликає БЮТ і НУНС невідкладно підтримати ці закони, що, врешті-решт, стане вагомим кроком до становлення в Україні прозорого та цивілізованого ринку землі.

Правда.if.ua
Переглядів: 1105 | Додав: ifgeozem | Рейтинг: 0.0/0