П'ятниця, 26.04.2024, 03:54 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2008 » Березень » 4 » Земельні питання обговорювали на семінарі у Тисмениці
21:35
Земельні питання обговорювали на семінарі у Тисмениці
1 лютого 2008 р. 16:12
"Дотримання вимог земельного законодавства у сфері земельних відносин". Такою була тема семінару-навчання, в якому взяли участь голова районної державної адміністрації Іванна Кучер, голови місцевих рад району, перший заступник начальника головного обласного управління земельних ресурсів Дмитро Стефінко, начальник організаційно-контрольного відділу управління з контролю за використанням та охороною земель в Івано-Франківській області Юрій Усатенко, начальник Галицького міжрайонного відділу того ж управління Сергій Багацький, перший заступник начальника управління містобудування та архітектури головного управління будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства обласної державної адміністрації Микола Капак, начальник інспекції Державного архітектурного будівельного контролю в Тисменицькому районі Петро Білейчук, працівники районного відділу земельних ресурсів.

Відкрила семінар голова районної державної адміністрації Іванна Кучер. Вона наголосила, що сьогодні земельні питання є надзвичайно актуальні, тому й співпали пропозиції голів місцевих рад району із бажанням керівництва проінформувати про особливості сучасного земельного законодавства.

Про застосування земельного законодавства органами місцевого самоврядування, інвентаризацію осушувальних систем та оцінку їх складу розповів Дмитро Стефінко. Він повідомив, що при прийнятті Державного бюджету на 2008 рік було внесено ряд змін в окремі статті Земельного кодексу. Тому в своєму виступі звернув увагу на питаннях меліорації земель, орендного користування, меж населених пунктів та використання земель за межами населеного пункту

Юрій Усатенко зосередив свою увагу на питанню державного контролю за використанням та охороною земель. Він коротко проінформував про структуру і діяльність відділу, який очолює. Так, державні інспектори, що закріпленні за відповідними районами області виявляють порушення земельного законодавства у використанні та охороні земель і вживають заходи щодо усунення виявлених порушень. У структуру обласного управління входять Долинський, Косівський та Галицький міжрайвідділи. Тисменицький район входить у склад Галицького, який очолює Сергій Багацький. Його було представлено присутнім.

Микола Капак розповів про завдання місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування щодо впровадження правил забудови населених пунктів району та їх практичне застосування. А також звернув увагу на питання оновлення генеральних планів населених пунктів і проектування районного планування.

Про впорядкування та приведення до вимог законодавчих та нормативних актів питань, які стосуються архітектури та містобудування розповів начальник інспекції Державного архітектурного будівельного контролю в Тисменицькому районі Петро Білейчук.

Семінар проходив у конструктивному руслі. Його слухачі отримали нові знання щодо здійснення повноважень місцевими радами у земельних відносинах, а також аргументовані відповіді на низку відповідних запитань, рекомендації з вирішення окремих вищезгаданих питань у залежності від конкретної ситуації та відповідно до чинного законодавства.
 
сайт Тисменицької районної державної адміністрації та районної ради
Переглядів: 1180 | Додав: ifgeozem | Рейтинг: 0.0/0