Субота, 20.04.2024, 12:01 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2008 » Квітень » 9 » Міжнародна науково-практична конференція Нові технології в галузі землевпорядкування, геодезії та лісовпорядкування
10:09
Міжнародна науково-практична конференція Нові технології в галузі землевпорядкування, геодезії та лісовпорядкування
Під такою назвою вже втретє в Ужгороді відбулася міжнародна науково-практична конференція - на базі готельного комплексу «Візит». Організували захід Головне управління земельних ресурсів у Закарпатській області та Географічний факультет УжНУ за активної участі ДП «Закарпатський геодезичний центр», ДП Закарпатський «Інститут землеустрою», Закарпатської обласної спілки землевпорядників, Закарпатського відділу Українського географічного товариства та обласної організації Товариства лісівників України.

Всього у роботі конференції взяли участь 44 науковці та практики з геодезичних підприємств, науково-дослідних та проектних інститутів, лісо- та землевпорядних організацій, вищих навчальних закладів. До Закарпаття прибули також гості з Чехії та Швейцарії (Швейцарсько-український проект розвитку лісового господарства в Закарпатті FOPZA).

Серед провідних учасників заходу - президент Українського геодезичного товариства, професор І. Тревого, начальник відділу Чеського науково-дослідного інституту геодезії, картографії і топографії О. Дрбал, керівник Швейцарсько-українського проекту розвитку лісового господарства в Закарпатті FOPZA Хілмар Фільмі, директор ТОВ науково-виробничої фірма «Дока» Ю. Серебряний, професор НУ «Львівська політехніка» С.Савчук, професор, академік української екологічної академії наук, декан землевпорядного факультету Львівського державного аграрного університету М. Ступень, професор Івано-Франківського національного технічного університету Р. Рудний, професор, проректор Національного лісотехнічного університету Г. Криницький, начальник управління лісового і мисливського господарства В.Мурга та ін.

Оргкомітет конференції очолював ректор УжНУ, д.т.н., професор М.Вегеш та начальник Головного управління земельних ресурсів у Закарпатській області, к.т.н., доцент кафедри землевпорядкування та кадастру І. Калинич.

До початку конференції оргкомітет видав збірник, що містить 34 наукові праці з проблем кадастру та землевпорядкування, лісовпорядкування, геодезії та геоінформаційних систем. Значна частина публікацій стосується використання GIS-технологій в геодезії, землевпорядкуванні та лісовпорядкуванні. Учасники заходу отримали також нові рекламні проекти.

Відкриваючи конференцію, проректор УжНу, професор І. Студеняк звернув увагу на зростання авторитету започаткованого заходу та розширення його географії, відзначив важливі події й досягнення в геодезичній науці, земельній реформі та лісовпорядкуванні в Україні, в міжнародній діяльності - особливо в налагодженні тісних контактів із зарубіжними партнерами.

З вітальним словом, врученням грамот та подарунків виступив професор І. Тревого; фірма «Геовіват» подарувала ручний навігатор, а Спілка землевпорядників Закарпаття електронний тахеометр, які передано на кафедру «землевпорядкування та кадастру».

Наукові доповіді були виголошені на пленарному засіданні з таких напрямків:
перспективи використання GNSS (GPS, GLONAS, GALILEO) в геодезичних, геодинамічних та прикладних задачах;
стан та перспективи GIS-технологій;
вдосконалення та автоматизація інженерно-геодезичних робіт;
забезпечення кадастрових робіт та проблеми землеустрою;
проблеми лісовпорядкування в Карпатському та інших регіонах.

Усього заслухано 31 доповідь. У секціях відбувалася жвава дискусія з порушених питань, особливо з питань земельної реформи.

Під час конференції працювала виставка геодезичної техніки провідних вітчизняних та закордонних фірм. Демонстрували сучасну техніку фірми «Навігаційний геодезичний центр» (Харків), УОМЗ (Росія) ДНВП «Пошук» (Вінниця), фірми «Дока», ПП «Геовіват».

Наступна IV міжнародна науково-практична конференція «Нові технології в геодезії, землевпорядкуванні та лісовпорядкуванні» відбудеться на початку травня 2009 року.

Державне агентство земельних ресурсів України
Переглядів: 1574 | Додав: ifgeozem | Рейтинг: 3.0/1