П'ятниця, 29.03.2024, 02:18 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід



Головна » 2007 » Серпень » 01
Власти Ивано-Франковска решили создать комиссию по определению и возмещению ущерба владельцам земли и землепользователям. Положение о создании комиссии, а также порядок ее формирования были утверждены исполкомом города.


Как сообщает пресс-служба Ивано-Франковского горсовета, владельцам земли и землепользователям будет возмещаться ущерб, причиненный изъятием (выкупом) и временным занятием земельных участков, установлением ограничений относительно их использования, ухудшением качества грунтового покрова или приведением их в непригодное для использования состояние.


Возмещению ущерба подлежат: стоимость жилых домов, производственных и других зданий и сооружений, включая незавершенное строительство; стоимость плодовоягодных и других многолетних насаждений; стоимость лесных и дерево-кустарниковых насаждений; стоимость водных источников (колодцев, прудов, водохранилищ, буровых скважин и т.п.), а также оросительных и осушительных систем.


Под возмещение ущерба ... Читати далі »
Просмотров: 1117 | Добавив: ifgeozem | Дата: 01.08.2007 | Рейтинг: 0.0/0

Департамент комунікацій влади та громадськості Секретаріату Кабінету Міністрів України

Незважаючи на те, що купівля - продаж землі сільськогосподарського призначення в Україні заборонена на законодавчому рівні, її щорічний тіньовий оборот незалежні експерти оцінюють в 50-60 млн. доларів. Схоже, що продовження мораторію на операції з землею лише спонукають до реалізації різноманітних сумнівних схем її придбання. Як правило, в основі таких схем - недосконалість вітчизняного земельного законодавства.

Голова Державного агентства земельних ресурсів України Ігор Яцук каже, що з економічної точки зору мораторій на землю є шкідливим. Адже насправді він не стримує операцій з купівлі-продажу сільськогосподарської землі, а лише ставить їх поза законом, сприяючи розширенню тіньового ринку землю та розвитку корупції. Чимало селян, особливо самотніх і похилого віку, хотіли б продати земельні паї, що належать їм. Оскільки легального ринку землі в Україні немає, то спритні ділки ... Читати далі »
Просмотров: 1236 | Добавив: ifgeozem | Дата: 01.08.2007 | Рейтинг: 0.0/0

Про це 31 липня під час брифінгу в Секретаріаті Президента повідомив заступник голови Секретаріату Олександр Шлапак. Він зазначив: "Президент не буде підтримувати в жодному разі продовження мораторію на продаж-купівлю земель сільськогосподарського призначення". Секретаріат вважає, що найближчим часом необхідно прийняти закони про державний земельний кадастр і ринок землі, і називає це завдання реальним.

Нагадаємо, що 19 грудня 2006 року Верховною Радою України було прийнято Закон «Про внесення змін до Земельного кодексу України щодо заборони продажу земель сільськогосподарського призначення до прийняття відповідних законодавчих актів». Зокрема в ньому зазначалось «Купівля-продаж або іншим способом відчуження земельних ділянок та земельних часток (паїв), визначених підпунктами "а" та "б" цього пункту, запроваджується з 1 січня 2008 року за умови набрання чинності законами України про державний земельний кадастр та про ринок земель, визначивши особливості обігу земель державної т ... Читати далі »
Просмотров: 1125 | Добавив: ifgeozem | Дата: 01.08.2007 | Рейтинг: 0.0/0