Середа, 17.04.2024, 01:11 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2007 » Березень » 5 » Торік до органів прокуратури Держземінспекцією передано 3387 матеріалів
18:29
Торік до органів прокуратури Держземінспекцією передано 3387 матеріалів
У результаті перевірки дотримання вимог земельного законодавства суб'єктами господарювання, проведеної в м. Полтава, було встановлено, що приватний підприємець Вовк Марина Миколаївна використовує ділянку земель промисловості загальною площею 0,28 га на території Полтавської міської ради з порушенням вимог статей 125, 126 Земельного кодексу України, а саме: без документів, що посвідчують право користування нею. Прокуратура Полтавської області в особі Управління з контролю за використанням та охороною земель у Полтавській області та Полтавської міської ради подала позов до господарського суду області про повернення самовільно зайнятої земельної ділянки Вовк М.М. У результаті судового розгляду господарський суд задовольнив позов першого заступника прокурора Полтавської області до Вовк М.М. та зобов'язав відповідача звільнити й повернути зайняту земельну ділянку у придатному для використання стані.

Відповідачем направлено апеляційну скаргу до Київського міжобласного апеляційного господарського суду на рішення господарського суду Полтавської області.

Розглянувши апеляційну скаргу та докази представлені представниками сторін, апеляційний господарський суд виніс постанову, якою рішення господарського суду Полтавської області по справі залишив без змін, а апеляційну скаргу Вовк M.М. - без задоволення.

З метою здійснення дієвого державного контролю за використанням та охороною земель Держземінспекція розробила такі нормативно-правові акти:

Проект Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України" (щодо посилення відповідальності за порушення вимог земельного законодавства).

Законопроектом пропонується збільшити удвічі розміри штрафів у статтях Кодексу України про адміністративні правопорушення, які передбачають відповідальність за порушення вимог земельного законодавства.

Методику визначення розміру шкоди, заподіяної внаслідок самовільного зайняття земельних ділянок, використання земельних ділянок не за цільовим призначенням, зняття ґрунтового покриву (родючого шару ґрунту) без спеціального дозволу.

Оскільки держава втрачає значні кошти внаслідок ненадходження коштів від несплати земельного податку, орендної плати при використанні самовільно зайнятих земельних ділянок та внаслідок погіршення якості родючого шару ґрунту - Методика дасть можливість визначити розмір шкоди, заподіяної землекористувачами державі погіршенням якості ґрунтів.

Держкомзем України

Переглядів: 1322 | Додав: ifgeozem | Рейтинг: 0.0/0