П'ятниця, 26.04.2024, 15:23 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2008 » Травень » 15 » У Львові змагалися майбутні землевпорядники
13:39
У Львові змагалися майбутні землевпорядники
У 2007-2008 навчальному році Національний університет «Львівська політехніка» перейняв естафету у Харківського національного аграрного університету і на базі інституту геодезії провів ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Землевпорядкування та кадастр». До Львова помірятись знаннями у сфері землевпорядкування, кадастру та геодезії з’їхались представники 19 вищих навчальних закладів України. У ІІ етапі ВСО зі спеціальності «Землевпорядкування та кадастр» взяли участь 38 студентів.

Факультет землевпорядкування Одеського державного аграрного університету представила команда студентів у складі: Олени Андрійчук, Ірини Василевської, Інни Василевської та В’ячеслава Фоменка. Команду до Львова супроводжувала старший викладач кафедри геодезії Оксана Степанівна Малащук.

15 квітня Національний університет «Львівська політехніка» відчинив свої двері перед учасниками олімпіади.

Олімпіада тривала два дні і проходила у два тури: практичний і теоретичний. Теоретичний передбачав тестування з фахових дисциплін, практичний - вирішення практичних завдань з фахових дисциплін.

Наступного дня відбулося оголошення результатів олімпіади, які стали для команди факультету землевпорядкування Одеського державного аграрного університету приємним сюрпризом. Одеські студенти посіли четверте місце у командному заліку. В’ячеслав Фоменко виборов третє місце в індивідуальному заліку.

Головне управління земельних ресурсів у Одеській області щиро вітає студентів та викладацький колектив факультету землевпорядкування із вдалим виступом на Всеукраїнській студентській олімпіаді і бажає подальших успіхів та перемог на ниві навчання.


На фото: команда студентів факультету землевпорядкування Одеського державного аграрного університету, які взяли участь у ІІ етапі Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Землевпорядкування та кадастр»: Олена Андрійчук, Ірина Василевська, Інна Василевська та В’ячеслав Фоменко.


P.S. З метою підвищення якості підготовки висококваліфікованих фахівців-землевпорядників у листопаді 2007 року Одеська обласна рада розглянула та затвердила Регіональну програму підготовки спеціалістів-землевпорядників на 2008-2009 роки. Програма спрямована на забезпечення потреб землевпорядних органів державної влади та органів місцевого самоврядування, інших органів та організацій у працівниках з високим рівнем професіоналізму та культури, здатних компетентно й відповідально виконувати завдання та функції держави, впроваджувати новітні соціальні технології, сприяти інноваційним процесам.

Водночас виконання Програми повинно забезпечити і вирішення не менш важливих завдань, а саме:

- забезпечення зміцнення матеріально-технічної бази навчальних закладів області, зокрема Одеського державного аграрного університету, який залучається до реалізації Програми для підвищення якості підготовки фахівців-землевпорядників, котрі мали б відповідний досвід роботи з новими технологіями у сфері земельних інформаційних систем, ГІС, необхідних для цілей комплексного управління регіоном;

- сприяння розвитку на території області наукових досліджень у сфері землеустрою відповідно до визначених пріоритетів сучасної землевпорядної науки.

Державний комітет України із земельних ресурсів
Переглядів: 1284 | Додав: ifgeozem | Рейтинг: 0.0/0