Субота, 20.04.2024, 07:23 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2007 » Серпень » 8 » Ротація керівних кадрів в обласних земельних управліннях повинна бути нормою
16:29
Ротація керівних кадрів в обласних земельних управліннях повинна бути нормою
Так прокоментував кадровий скандал в Кіровоградській області Виконавчий директор Всеукраїнської громадської організації Ліга захисту прав землевласників і землекористувачів «Земля України» Олег Лащук.

Нагадаємо, що після реорганізації Держкомзему в Державне агентство земельних ресурсів, було змінено і начальника Кіровоградського обласного головного управління земельних ресурсів. Однак Іван Васильович Владов не схотів розпрощатися з посадою начальника управління і тому працівників управління було організовано в протестну групу, а вхід до управління заблокували… автоматники.

Це все відбувалося 3 серпня, коли з Києва приїхала заступник Голови Держземагентства Галина Яцишина, щоб представити новопризначеного виконуючого обов’язки начальника управління Олега Михайловича Аксамитного.

Спроби прорватися крізь озброєну охорону призвели б лише до ескалації конфлікту, тому було прийнято рішення провести представлення в актовому залі обласної Федерації профспілок.

Галина Яцишина зачитала текст наказу і попередила держслужбовців з управління земельних ресурсів, що «державні службовці не можуть брати участь у страйках та вчиняти інші дії, що перешкоджають нормальному функціонуванню державного органу, яким є обласне управління земельних ресурсів».

За повідомленням голови Кіровоградського територіального відділення Ліги Сергія Верка прохід нового керівництва до управління досі блокується приватними охоронцями, хіба що вони вже не озброєні автоматами.

Виконавчий директор Ліги «Земля України» Олег Лащук слушно зауважив, що ситуація, що склалася дуже схожа на хижі спроби всупереч законодавству утримати владу.

Посадова особа покликана служити народу України і, у разі якщо Держава більше не потребує його послуг, повинна скласти повноваження. У нашому випадку ми бачимо підтвердження того, що влада це добрячий наркотик. І посадовець силою намагається її узурпувати. Пікетування з боку працівників управління могло б стати підтвердженням корпоративної солідарності, втім враження від цього прояву співчуття зіпсували охоронці з автоматами. Звідки у чесного державного службовця кошти на «почесну варту»?

«Не важко здогадатись, що охорону виставили симпатики колишнього начальника управління, – заявив Олег Лащук, – втім цікаво було б дізнатися відповіді на цілу низку питань. Зокрема, на яких підставах легітимний начальник управління не може потрапити на робоче місце? Чи не замітають в цей час сліди люди Владова? Також цікаво було б дізнатися думку органів внутрішніх справ – здається ця ситуація давно вже виписана в 341 статті Кримінального кодексу України.

Чи можливо у нас утвориться окреме князівство Кіровоградське зі своїми законами? Законами джунглів. Невже на початку ХХІ сторіччя в Україні припустимим є принцип «Хто сильніший той і правий»?

«Саме для того щоб посадовці не проросли корінням в державні крісла, потрібно ввести обов’язкову ротацію керівних кадрів, аби вони служили народові, а не навпаки,» – наголосив виконавчий директор Ліги.


Всеукраїнська громадська організація "Ліга захисту прав землевласників і землекористувачів "ЗЕМЛЯ УКРАЇНИ"
Переглядів: 1184 | Додав: ifgeozem | Рейтинг: 0.0/0