Четвер, 25.04.2024, 04:39 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2011 » Січень » 24 » Знову про державні акти на безоплатній основі
18:25
Знову про державні акти на безоплатній основі
В Україні оформлено та видано громадянам 1,1 млн державних актів на безоплатній основі

Починаючи з вересня 2009 року, спеціалісти землевпорядних установ розпочали оформлення та видачу громадянам на безоплатній основі державних актів на право власності на земельну ділянку.

До органів місцевого самоврядування звернулося понад 3,16 млн осіб із заявами про оформлення та видачу таких документів. Це майже 50 відсотків від загальної кількості людей, які набули таке право. З них до територіальних органів землевпорядної служби передано понад 3,11 млн заяв. Найбільше їх зареєстрували землевпорядники Івано-Франківщини, Київщини, Львівщини, Житомирщини та Вінниччини.

Спеціалісти територіальних органів земельних ресурсів уклали 2,8 млн договорів на виконання робіт з виготовлення технічної документації та виготовлення і реєстрації державних актів. На сьогодні землевпорядники вже видали близько 1,1 млн державних актів на право власності на земельну ділянку, що становить понад 35 відсотків від зареєстрованих заяв громадян.

Фахівці Держземагентства детально проаналізували хід безоплатних оформлення та видачі людям державних актів.

Найкраще цю роботу організували територіальні органи земельних ресурсів у Черкаській, Запорізькій, Одеській, Київській та Полтавській областях. Лідером є Черкащина – тут видали близько 70 відсотків державних актів від зареєстрованих заяв громадян.

Найнижчі показники мають тернопільчани, харків’яни та закарпатці.

Питання безоплатних оформлення та видачі державних актів на право власності на земельну ділянку є актуальним і нині.


Державне агентство земельних ресурсів України


Категорія: Постанова уряду № 844 | Переглядів: 1209 | Додав: ifgeozem | Рейтинг: 1.0/1