П'ятниця, 26.04.2024, 04:17 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2009 » Грудень » 21 » Землевпорядники і геодезисти відтепер працюватимуть тісніше
11:40
Землевпорядники і геодезисти відтепер працюватимуть тісніше

Сьогодні Голова Держкомзему Олег Кулініч провів спільну нараду з Укргеодезкартографією з питань виконання Урядової програми по безоплатних оформленню та видачі громадянам України державних актів на право власності на земельні ділянки. У ній взяли участь Голова Державної служби геодезії, картографії та кадастру Володимир Кулініч та керівники державних підприємств, що належать до цієї системи, заступники Голови та керівники структурних підрозділів Державного комітету України із земельних ресурсів, його територіальних управлінь, керівники ДП «Центр державного земельного кадастру» та його регіональних філій, директори ДП «Головний інститут землеустрою» та Групи впровадження проекту Світового банку.

На нараді йшлося про співпрацю, координацію зусиль двох урядових органів державного управління та проблеми, які виникають на місцях у процесі реалізації постанови Кабінету Міністрів України від 5 серпня 2009 року №844. Зокрема, наголошувалося на необхідності додаткового залучення виробничих бригад, особливо із системи Укргеодезкартографії, з тим, щоб збільшувати кількість підготовленої документації і нарощувати темпи по виконанню поставлених Урядом завдань, ефективнішій взаємодії усіх учасників процесу, активнішій участі у ньому суб’єктів підприємницької діяльності, що отримали ліцензії на виконання землевпорядних робіт.

У ході обговорення нагальних питань зазначалося, що на сьогодні багато проблемних питань ще виникає з регіональними філіями Центру державного земельного кадастру, інститутами землеустрою, Групою впровадження проекту Світового банку. Щоб розв’язати їх, заступникам Голови Держкомзему та керівникам його територіальних органів дано конкретні доручення.

Підсумовуючи нараду, учасники були одностайними в тому, що представники двох споріднених служб – землевпорядники і геодезисти – повинні об’єднувати зусилля, доповнювати одне одного, працювати тісніше, бачити майбутні спільні проекти і робити все можливе для розвитку і зміцнення землевпорядної і геодезичної систем. «Двері головних управлінь в областях повинні бути завжди відкриті для геодезистів і картографів», – наголосив Голова Держкомзему.

Державний комітет України із земельних ресурсів
Категорія: Постанова уряду № 844 | Переглядів: 1095 | Додав: ifgeozem | Рейтинг: 0.0/0