Субота, 20.04.2024, 01:50 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2010 » Березень » 9 » Засекречення генеральних планів міст України – стратегічна необхідність чи рудимент закритого суспільства?
13:20
Засекречення генеральних планів міст України – стратегічна необхідність чи рудимент закритого суспільства?

Запрошуємо до участі у круглому столі на тему «Засекречення генеральних планів міст України – стратегічна необхідність чи рудимент закритого суспільства?».

У першій половині травня 2010 року Східноукраїнський центр громадських ініціатив проводитиме в м. Києві всеукраїнський круглий стіл на тему «Засекречення генеральних планів міст України – стратегічна необхідність чи рудимент закритого суспільства?». 

Мета круглого столу: обговорити широкий спектр суспільних проблем, пов’язаних із неможливістю реалізації громадянами України права на доступ до генеральних планів міст, та сформувати програму дій для скасування незаконного обмеження доступу до ключового документу з питань містобудування.

До участі у заході будуть запрошуються зацікавлені представники громадськості та бізнесу, органів державної влади та місцевого самоврядування, науковці, журналісти.

Організатори вітають міждисциплінарний підхід до розгляду проблеми. В ході роботи круглого столу планується розглянути такі питання (не обмежуючись лише ними):

- можливості громадської участі у плануванні і розвитку міст та проблема засекречення генпланів;

- корупція в органах державної влади, місцевого самоврядування, бізнес-структурах та науково-дослідницьких установах та проблема засекречення генеральних планів;

- узгодження громадських, державних та приватних інтересів в контексті проблеми засекречення генеральних планів;

- розвиток бізнесу та проблема засекречення генеральних планів;

- тощо.

Для участі у заході необхідно заповнити та надіслати організаторам заходу анкету, що розміщена у додатках до листа, та, за бажанням, текст виступу, оформлений в формі статті. Тексти виступів учасників круглого столу будуть опубліковані у підсумковому проектному виданні. Вимоги до публікацій подані у додатках до оголошення.

Заповнену анкету та текст виступу (в електронному вигляді) необхідно подати до Оргкомітету заходу до 11 квітня 2010 року включно на електронну скриньку zahumanrights@gmail.com.

Запрошені учасники круглого столу будуть поінформовані про час і місце проведення заходу щонайменше за 10 днів до його початку. Організатори заходу відшкодують транспортні витрати запрошених учасників з поза Києва.

З додаткових питань щодо заходу звертайтесь за телефоном 0676409449 або e-mail:zahumanrights@gmail.comдо Юлії Ращупкіної.

Круглий стіл проводиться у рамках проекту Східноукраїнського центру громадських ініціатив «Через доступ до Генпланів – до містобудування без корупції». Проект має на меті вирішити проблему незаконного обмеження доступу до генеральних планів міст України та їх картографічних складових грифами «Для службового користування» (ДСК) та «Таємно». Ця ініціатива Центру підтримана у рамках програми «Верховенство права» Міжнародного фонду «Відродження».

Анкета та вимоги до оформлення статей знаходяться нижче або на сайті http://totalaction.org.ua/content/zaproshujemo-do-uchasti-u-kruhlomu-stoli-na-temu-zasekrechennja-heneralnykh-planiv-mist-ukra

Детальніше на сайті: Східноукраїнський центр громадських ініціатив


Категорія: Новини Товариства | Переглядів: 1241 | Додав: ifgeozem | Рейтинг: 0.0/0