Субота, 30.03.2024, 03:20 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2013 » Березень » 9 » Вітання Голови Держземагентства України Сергія Тимченка з Днем землевпорядника
15:09
Вітання Голови Держземагентства України Сергія Тимченка з Днем землевпорядника
Шановні колеги, працівники землевпорядної служби, землевпорядних організацій та установ! Щиро вітаю вас з професійним святом – Днем землевпорядника!

В усі часи праця землевпорядника була і залишається вельми шанованою в державі, визначальною складовою її розвитку, запорукою процвітання.

Нині Президент України, Уряд ставлять перед землевпорядниками нові завдання, вимагаючи від нас особливої наполегливості, професійності у реалізації визначених пріоритетних напрямів діяльності на 2013 рік.

Цього року фахівці Держземагентства України зробили рішучий крок до завершення земельної реформи: впроваджено нову автоматизовану Національну кадастрову систему, суттєво спрощено процедуру з реєстрації земельних ділянок. Також відкрито Публічну кадастрову карту, на яку вперше в історії нашої держави нанесено земельні ділянки для вільного доступу.

У святкові дні ми подумки повертаємось у минуле, щоб оцінити здобутки сьогодення, визначити шляхи до майбутніх трудових звершень. За рік нам вдалося здійснити прорив у сфері земельних відносин. Фахівці землевпорядної служби України розробили уніфіковані, зрозумілі та прозорі правила проведення земельних аукціонів, що приваблюватиме інвесторів. Суттєві досягнення у системі управління землями державної власності, спрощення процедури землевідведення та погодження документації, ліквідація земельних комісій – це також потужний і дієвий заслін корупції та зловживанням у сфері земельних відносин. Отже, Держземагентство України послідовно рухається у напрямі встановлення цілковитої прозорості в управлінні земельними ресурсами.

Держземагентство України щоденною кропіткою працею доводить, що вкладені кошти у реформування земельних відносин, оновлення нормативної грошової оцінки земель, що слугує базою оподаткування, привели до суттєвого збільшення надходжень до місцевих бюджетів та державної казни. Так, за результатами минулого року показники з нормативної оцінки земель перевершують сумарні обсяги робіт, які були виконані за чотирнадцять минулих років. Унаслідок проведених робіт переважна більшість населених пунктів за короткий проміжок часу набула найсучаснішу та збалансовану за показниками оцінку, що стало суттєвим вкладом землевпорядної служби у формування доходної частини бюджетів 2013 і особливо 2014 років. Землевпорядники і надалі мають працювати ще ефективніше, щоб забезпечити надходження до бюджетів.

Сьогодні вкрай важливими питаннями є формування та розвиток сучасного повноцінного ринку землі, у тому числі щодо скасування мораторію на відчуження земель сільськогосподарського призначення, врегулювання питань використання та охорони земель, забезпечення розвитку земельних відносин.

Згуртованому колективу Держземагентства України під силу досягти таких масштабних завдань, визначених на цей рік, як вдосконалення законодавства у сфері земельних відносин, подальший розвиток Національної кадастрової системи, створення повного електронного реєстру документації із землеустрою та оцінки земель, прозорих механізмів надання відомостей земельного кадастру, внесення архівних відомостей про об’єкти кадастру, виправлення неточностей та похибок, нанесення нових інформаційних нашарувань різних рівнів, інвентаризація земель державної власності, завершення проведення нормативної грошової оцінки земель населених пунктів.

Переконаний, вибір наш – на користь всезагального утвердження чесної праці, досвіду, високих морально-вольових якостей, а отже, й суспільної єдності, миру, злагоди, економічної стабільності, соціальної справедливості та міжнародного визнання.

Упевнений, ваші знання, досвід, мудрість, наполегливість, принциповість стануть запорукою ефективної реалізації державної політики у сфері земельних відносин та завершення земельної реформи.

Тож сердечно вітаю вас, шановні колеги, з поважним святом! Щиро бажаю вам і вашим родинам щастя, здоров'я, весняного тепла, творчої енергії, нових трудових звершень!



З повагою

Голова Держземагентства  України                                                                                                     Сергій Тимченко

Категорія: Законодавство | Переглядів: 1310 | Додав: ifgeozem | Рейтинг: 0.0/0