П'ятниця, 26.04.2024, 18:03 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2010 » Січень » 25 » Уряд пропонує законодавчо закріпити відповідальність за порушення строків видачі держактів на землю
15:35
Уряд пропонує законодавчо закріпити відповідальність за порушення строків видачі держактів на землю
Кабінет Міністрів України пропонує закріпити на законодавчому рівні строк видачі державного акта на землю, встановити відповідальність за його порушення і вирішити питання з відміткою про перехід права власності на земельну ділянку у випадку, якщо нотаріус, що засвідчив договір про відчуження ділянки чи свідоцтво про право на спадковість, припинив свою діяльність. Свої пропозиції Уряд виклав у проекті закону, який зареєстровано у Верховній Раді за № 5536.

На думку розробників, законопроект усуне прогалини у правовому регулюванні процедури посвідчення права власності на землю та вирішить проблемні питання, що виникають у зв’язку з практичною реалізацією положень Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо документів, що посвідчують право на земельну ділянку, а також порядку поділу та об'єднання земельних ділянок».

Зокрема, пропонується внести зміни до частини шостої статті 126, частини першої статті 211 Земельного кодексу України, Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Змінами до Кодексу про адміністративні правопорушення пропонується встановити відповідальність за порушення строку видачі держакта на землю. Так, на посадову особу, котра порушила цей термін, запропоновано накласти штраф у розмірі від 20 до 50 неоподатковуваних мінімумів (від 340 до 850 гривень), а у випадку, якщо посадова особа вже залучалася до адмінвідповідальності за подібне правопорушення, - від 50 до 200 неоподатковуваних мінімумів (від 850 до 3400 гривень).

Проектом також пропонується врегулювати питання видачі державних актів на право власності на земельну ділянку у разі відсутності на такому акті місця для проставлення відмітки про перехід права власності або у разі набуття права власності на земельну ділянку декількома набувачами, та встановлено, що набувачеві або відчужувачеві земельної ділянки протягом 30 календарних днів з дня подання ним до органу, який здійснює видачу зазначеного акта, документів, передбачених законодавством, видається державний акт на право власності на земельну ділянку.

Державний комітет України із земельних ресурсів
Категорія: Законодавство | Переглядів: 1008 | Додав: ifgeozem | Рейтинг: 1.0/1