П'ятниця, 19.04.2024, 16:01 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2010 » Травень » 12 » Уряд готовий зняти мораторій на продаж землі
14:28
Уряд готовий зняти мораторій на продаж землі
Міністр аграрної політики Микола Присяжнюк заявив, що Кабмін дозволить продавати землю сільгосппризначення, а для контролю створить земельно-іпотечний банк.

Кабінет міністрів ініціюватиме зняття мораторію на продаж землі, повідомив міністр аграрної політики Микола Присяжнюк.

За словами міністра, зняття мораторію на купівлю-продаж земель сільськогосподарського призначення дозволить прискорити реформу АПК.

"Для цього треба сміливість та рішучість, але уряд готовий. Без цього кроку ми не зможемо забезпечити сталий розвиток агропромислового комплексу", - зазначив Присяжнюк.

Він додав, що одним з елементів контролю обігу землі може стати державний земельно-іпотечний банк.

"Держава повинна мати банк сільськогосподарської землі, аби забезпечити продовольчу безпеку. Наша ініціатива - створення державного земельно-іпотечного банку, куди б ми могли направити сільського господарські землі, не розпайовані, відомчі, та землі, що перебувають в державній власності", - сказав Присяжнюк.

Разом з тим, зазначив міністр, при введенні ринку землі влада зобов'язана забезпечити і захистити українського селянина, фермера, виробника.

Раніше перший заступник голови Адміністрації президента Ірина Акімова повідомляла, що скасувати мораторій на продаж землі влада планує в 2011 році, "але, в усякому разі, не пізніше 2012-го".

 ТСН, 07/05/2010

ІРЦ "Реформування земельних відносин в Україні"
Категорія: Законодавство | Переглядів: 1052 | Додав: ifgeozem | Рейтинг: 0.0/0