П'ятниця, 26.04.2024, 12:27 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2009 » Грудень » 1 » Українська земля у передвиборчих програмах кандидатів на пост Президента України
17:42
Українська земля у передвиборчих програмах кандидатів на пост Президента України

Портал «Український земельний ринок» пропонує ознайомитись з витягами з програм кандидатів на пост Президента України, які стосуються вирішення питань у сфері земельних відносин.

Богословська І.Г.:

«Ми створимо державний інститут чорнозему, який займеться науковим забезпеченням використання українських чорноземів.»

Гриценко А.С.:
«Люди, які працюють на землі, житимуть у гідних умовах. Всю землю України буде розмежовано між територіальними громадами. Це збільшить прямі надходження до сільських бюджетів.» 

Костенко Ю.І.: 
«Забезпечити розвиток сільської місцевості шляхом сприяння ефективному використанню та збереженню родючості землі сільськогосподарського призначення - головного національного надбання України; підвищення мінімального розміру орендної плати за земельні паї; 
Створити земельний кадастр та відкритий реєстр прав власності на землю та інших об’єктів нерухомості.» 

Литвин В.М.: 
«Впровадження реального механізму повернення втрачених заощаджень, у тому числі шляхом участі громадян у приватизації ліквідних підприємств, виділення їм землі, забезпечення лікування та навчання за рахунок бюджету, звільнення від сплати комунальних послуг; 

Майно та землі військових містечок, які вже звільнені або будуть звільнятися військовими частинами, передавати у власність територіальних громад для вирішення соціальних питань та будівництва житла для військовослужбовців, військових пенсіонерів, ветеранів, працівників бюджетної сфери;

Ревізія всіх сільськогосподарських земель, усунення зловживань, скасування незаконних операцій купівлі-продажу, притягнення до кримінальної відповідальності земельних шахраїв;

Надання на безоплатній основі документів про право власності на земельні ділянки; державна реєстрація орендарів земельних паїв та суворий державний контроль за розрахунками з орендодавцями;

Пільгове кредитування господарств, які використовують земельний пай за прямим призначенням;

Створення Державного земельного банку; можливість продажу земельних паїв виключно цьому банку;

Збільшення площ земель заповідного фонду, доведення до екологічно чистого стану всіх об’єктів історико-культурного значення.»

Мороз О.О.:
«Українська земля сільськогосподарського призначення є найбільшим світовим багатством і вона має бути винятково власністю українського народу.

В зв'язку з цим ринок землі в Україні повинен обмежуватися викупом державою у громадян актів на земельні ділянки і передачею цих ділянок в оренду селянам, кооперативам, фермерам, інвестиційним кампаніям.

Вторинного ринку землі не буде!

Торгувати треба хлібом, а не землею!

Інструментом для забезпечення такого стану земельних відносин має бути Державний земельний банк.

Проект закону про банк є.»

Пабат О.В.:

«Я поверну Україні землю! 

Українська земля не може бути предметом купівлі-продажу. Ми не маємо право торгувати тим, що належить усьому народу. Втрата землі веде до втрати державності, а всі війни відбувалися через земельні зазіхання. Сьогодні ми можемо втратити українську землю без жодного пострілу, якщо не припинимо її розпродажу в інтересах олігархів. Розкрадені й вилучені за борги сільськогосподарські землі буде передано колишнім господарям або тим, хто буде готовий їх обробляти. Для цього я припиню всі спекуляції навколо мораторію. Також я впроваджу заборону на володіння землею для тих, хто не є громадянином України, систему жорстких лімітів на розміри приватних земельних наділів, а також скасую можливість передавати та приймати землю в заставу. На основні земельні ресурси буде відновлена державна монополія, і держава буде здавати землю в довгострокову оренду фермерським господарствам.»

Противсіх В.В.:
«Я маю досвід і знаю, як саме мають працювати місцеві органи влади. Головне — вони мають виконувати накази людей, дбати про їх добробут, а не бути розподільниками «шарових» земель та прикриттям для шахраїв!» 

Ратушняк С.М.:
«Негайне впровадження податку на багатство. Суть закону. Не оподатковується власність, зареєстрована на момент створення незалежної держави Україна-1991-й рік; в містах - житлова площа 25 метрів квадратних на одну людину і 10 соток земельної ділянки, в селі - 50 метрів квадратних житлової площі, 50 - споруд і 1,5 Га землі. Все інше майно - оподатковується. Оподатковуються орендовані площі будь-яких споруд і землі. Розмір податку на багатство має сягати 1% щорічної плати від вартості.»

Симоненко П.М.:
«Буде вжито таких першочергових заходів: 

… - відновлено народну власність на землю, захищено права селян-пайовиків, повернуто землю трудівникам села, обманом позбавлених свого добра.»

Тимошенко Ю.В.:
«Буде запроваджено некорупційну аукціонну систему продажу та оренди несільськогосподарських земель для реалізації інвестпроектів. 

Сільськогосподарська земля належатиме тільки громадянам України, які живуть і працюють на ній. Річну орендну плату за сільськогосподарську землю буде законодавчо закріплено на рівні 10% її ринкової вартості.»

Тігіпко С.Л.:
«Я за прозорі операції на земельному ринку країни. 

Я доб’юся ухвалення пакету законів «Про ринок земель в Україні», «Про державний земельний кадастр», «Про державний Земельний банк» та низки інших. Центральним елементом ринкової інфраструктури стане Земельний банк. Ця установа буде державним агентом на ринку землі, через нього проводитимуться усі операції з землею.»

Тягнибок О.Я.:
«Заборона торгівлі землею сільськогосподарського призначення.» 

Ющенко В.А.:
«Ми запровадимо прозорий ринок землі, що спирається на сучасний земельний кадастр. Держава встановить чіткі правила використання земель і належний контроль за їх дотриманням. Це збільшить потік інвестицій в українське село, в модернізацію сільської інфраструктури. Держава збільшить обсяги бюджетної підтримки села, подовжить розвиток системи пільгового кредитування.» 

Янукович В.Ф.:

«Забезпечу реалізацію національної програми відродження українського села:

… - юридичну гарантію захисту земельних паїв.»

Передвиборчі програми решти кандидатів не містять інформації, яка безпосередньо стосується даної тематики.

Пропонуємо також взяти участь в опитуванні Порталу «Хто з кандидатів на пост Президента здатен забезпечити найефективнішу діяльність у сфері земельних відносин?» Підсумки опитування будуть підведені у кінці грудня поточного року.


Портал «Український земельний ринок»
Категорія: Законодавство | Переглядів: 943 | Додав: ifgeozem | Рейтинг: 0.0/0