Субота, 27.04.2024, 01:39 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2010 » Жовтень » 28 » Скасуванню наказу Держкомзему про затвердження Ліцензійних умов дано хід
11:48
Скасуванню наказу Держкомзему про затвердження Ліцензійних умов дано хід
Вчора, 26 жовтня, до Земельної спілки України надійшов витяг з протоколу засідання Експертно-апеляційної ради при Державному комітеті України з питань регуляторної політики та підприємництва від 03.09.2010 р.

Нагадаємо, що на цьому засіданні розглядалась скарга Земельної спілки України щодо невідповідності законодавству у регуляторній сфері Ліцензійних умов провадження господарської діяльності щодо проведення робіт із землеустрою, землеоціночних робіт, затверджених наказом Держкомзему від 05.08.2009 р. № 423.

У витягу з протоколу засідання Експертно-апеляційної Ради при Держкомпідприємництва детально викладено обставини справи та хід розгляду питання.

Згідно з протоколом, Експертно-апеляційна рад встановила, що 13 пунктів Ліцензійних умов визначені з порушенням Земельного кодексу України, Законів України «Про землеустрій», «Про оцінку земель», «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обмежень», «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», «Про ліцензування певних видів господарської діяльності», «Про захист економічної конкуренції» і не відповідають визначеному законом поняттю «ліцензійні умови». На цій підставі Експертно-апеляційна рад задовольнила скаргу Земельної спілки України щодо скасування наказу Держкомзему від 05.08.2009 р. № 423 та рекомендувала Держкомпідприємництва видати відповідні розпорядження про усунення органом ліцензування виявлених порушень та приведення Ліцензійних умов провадження господарської діяльності щодо проведення робіт із землеустрою, землеоціночних робіт у відповідність до чинного законодавства.

Таким чином, хоч із значною затримкою (на підготовку протоколу засідання Експертно-апеляційної ради апарату Держкомпідприємництва знадобилось півтора місяця) процедура скасування неправомірного наказу Держкомзему від 05.08.2009 р. № 423 розпочалась. Згідно із встановленими нормами, Держкомпідприємництва протягом трьох робочих днів повинен прийняти рішення та направити до органу ліцензування (Держкомзему) розпорядження про усунення порушень. Держкомзем протягом десяти робочих днів з дати отримання розпорядження про усунення порушень законодавства у сфері ліцензування зобов'язаний повідомити Держкомпідприємництва про його виконання та подати підтверджуючі документи.

Земельна спілка України
Категорія: Законодавство | Переглядів: 1180 | Додав: ifgeozem | Рейтинг: 5.0/1