Субота, 27.04.2024, 01:58 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2012 » Грудень » 11 » Роз’яснення щодо прийому заяв про надання послуг з державної реєстрації земельних ділянок
10:19
Роз’яснення щодо прийому заяв про надання послуг з державної реєстрації земельних ділянок
Роз’яснення щодо прийому заяв про надання послуг з державної реєстрації земельних ділянок та прав на них згідно з положеннями постанови Кабінету Міністрів України від 09 вересня 2009 р. № 1021 "Про затвердження порядків ведення Поземельної книги і Книги записів про державну реєстрацію державних актів на право власності на земельну ділянку та на право постійного користування земельною ділянкою, договорів оренди землі”

Вичерпний перелік підстав, відповідно до яких надається відмова у державній реєстрації земельної ділянки та прав на неї, визначено у пункті 13-4 Порядку ведення Поземельної книги та пункті 16-3 Порядку ведення Книги записів про державну реєстрацію державних актів на право власності на земельну ділянку та на право постійного користування земельною ділянкою, договорів оренди землі, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 09 вересня 2009 р. № 1021, серед яких відсутні підстави для припинення прийому заяв.

Враховуючи зазначене, припинення прийому заяв про надання послуг з державної реєстрації земельних ділянок та прав на них є не допустимим. Прийом заяв про надання послуг з державної реєстрації земельних ділянок та прав на них проводити згідно з положеннями постанови Кабінету Міністрів України від 09 вересня 2009 р. № 1021 до 31 грудня 2012 року.

Відповідно до статті 19 Конституції України органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

Припинення прийому заяв про надання послуг з державної реєстрації правовстановлюючих документів на земельні ділянки є протиправними та такими, що порушують конституційні права громадян на землю.

Державне агентство земельних ресурсів України



Категорія: Законодавство | Переглядів: 1041 | Додав: ifgeozem | Рейтинг: 0.0/0