П'ятниця, 29.03.2024, 09:46 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2011 » Серпень » 2 » Межові знаки встановлюватимуться на добровільних засадах
16:24
Межові знаки встановлюватимуться на добровільних засадах
Голова Державного агентства земельних ресурсів України Сергій Тимченко з огляду на скарги та незадоволення, яке висловлювали громадяни, щодо обов’язковості встановлення межових знаків нового зразка взявся за вирішення цієї складної ситуації. З одного боку, межові знаки нового зразка мали допомогти вирішити численні земельні спори, а з іншого – є вельми суттєвим фінансовим навантаженням для найменш захищеної верстви населення – селян.

Керівник Держземагентства під час зустрічі з Міністром аграрної політики та продовольства Миколою Присяжнюком, а потім із Прем’єр-Міністром Миколою Азаровим поставив питання щодо можливості призупинення дії договору на купівлю і виготовлення межових знаків.

У результаті договір з переможцем торгів ТОВ "Інвестеко” буде розірваний за згодою сторін. Крім того, найближчим часом планується внести зміни до Закону України "Про землеустрій”. У такий спосіб передбачається встановлення межових знаків на добровільних засадах та скасування штрафів за відсутності знаків.

Європейські країни вже давно почали відмовлятися від практики використання таких знаків, використовуючи новітні технології встановлення меж з прив’язкою до системи координат через супутник.

Урядовий портал
Категорія: Законодавство | Переглядів: 1759 | Додав: ifgeozem | Рейтинг: 0.0/0