П'ятниця, 29.03.2024, 01:25 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2011 » Квітень » 15 » Івано-Франківщина: 30 тисяч гектарів землі сільськогосподарського призначення очікують на ефективного господаря
13:08
Івано-Франківщина: 30 тисяч гектарів землі сільськогосподарського призначення очікують на ефективного господаря
Івано-франківські землевпорядники піклуються про раціональне використання земель сільськогосподарського призначення. Але й досі на Прикарпатті 30 тисяч гектарів сільськогосподарських угідь чекають на справжнього господаря, який буде дбайливо розпоряджатися землею.

Позицію землевпорядної служби підтримує голова Івано-Франківської облдержадміністрації Михайло Вишиванюк, який має наміри забезпечити проведення інвентаризації сільськогосподарських угідь: «Пора наводити в цьому порядок: або господарюємо, або передаємо землю тому, хто вміє на ній господарювати, а вирощувати будяки та кропиву більше не дозволимо нікому», – зазначив він на зустрічі із журналістами в рамках проведення інформаційно-роз'яснювальної роботи з питань запровадження ринку земель сільськогосподарського призначення в Україні.

За словами Михайла Вишиванюка, обласна державна адміністрація спільно з обласною радою запланувала створити комісію з інвентаризації земель сільськогосподарського призначення регіону, такі ж комісії будуть створені в районах. Після проведення інвентаризації статус земель буде визначено відповідними розпорядчими актами органів місцевого самоврядування та рішеннями суду.

Державне агентство земельних ресурсів України
Категорія: Регіональні новини | Переглядів: 1029 | Додав: ifgeozem | Рейтинг: 0.0/0